شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

اطلاع از هر خبر موسیقی با سایت خبری موسیقی شنو

۱۹ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «محمود سالاری» (معاون امور هنری) از اجرای دومین مرحله‌ی طرح آموزش رایگان هنر در مناطق محروم، کمتر توسعه‌یافته و مرزی در بهار سال جاری خبر داد.

محمود سالاری با تأکید بر اهمیت این طرح و ضرورت محرومیت ستیزی، ایجاد عدالت اجتماعی و کشف استعدادهای جوان و نوجوان در حوزه فرهنگ و هنر گفت: «در راستای شعار تحول و عدالت محوری دولت سیزدهم و برنامه‌های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیابی به هدف توسعه اقتصاد هنر و کسب و کارهای فرهنگی و هنری و صیانت از هنرهای ملی، بومی و محلی، مرحله دوم طرح آموزش رایگان رشته‌های مختلف هنری در مناطق محروم، کمتر توسعه یافته و مرزی در بهار امسال اجرا خواهد شد.»

همچنین سالاری ضمن مهم دانستن کسب مهارت در بین جوانان و نوجوانان از طریق طرح رایگان آموزش هنر گفت: «دوره اول این طرح همزمان با ایام الله دهه فجر و در بهمن ماه ۱۴۰۰ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یازده استان کشور افتتاح شد. که باتوجه به استقبال گسترده و درخواست‌های سایر مناطق، در سال جدید ۲۰ استان در این طرح حضور خواهند داشت که اسامی آنها بزودی اعلام خواهد شد. اولین مرحله این طرح با مشارکت یازده استان؛ خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، بوشهر، آذربایجان غربی، جنوب کرمان، هرمزگان، ایلام، کهکیلویه و بویر احمد، خوزستان و لرستان، بدون دریافت هزینه و کاملا رایگان اجرا شد و تداوم آن را درسال جدید شاهد خواهیم بود.

براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته ثبت نام دومین مرحله طرح آموزش رایگان هنر از اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد.کلیه علاقمندان در استان‌های جدید پس از اعلام رسمی می‌توانند با مراجعه به سامانه‌ نسبت به ثبت نام در رشته مورد تقاضا اقدام کنند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو،  ماکان بند شب گذشته در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی طی دو سانس روی صحنه رفت. در حالی که بیش‌تر گروه‌ها و خوانندگان موسیقی در ایران، ترجیح می‌دهند در ماه مبارک رمضان کنسرت‌هایشان را برگزار نکنند، اما این گروه تصمیم گرفت تا در ماه مهمانی خدا، شبی شاد و پر انرژی را برای مخاطبانش رقم بزند.

این گروه در ماه‌های گذشته اجراهای بسیاری را روی صحنه برده و یکی از گروه‌های پرکارِ موسیقی پاپ بوده است.

ماکان بند شب گذشته گزیده‌ای از آهنگ‌های محبوب خود را برای هوادانش اجرا کرد. امیر مقاره و رهام هادیان چند قطعه از آلبوم جدیدشان را هم خواندند.

واقعی، معرفت، حق بده، برو دارمت، یه لحظه نگام کن، آسه آسه، حالا که اومدی، نقاشی، دوره‌گرد، سادگیات، نارنجی، بی‌چتر، بی‌تقلب، دوتا ستاره، باتو و دو دیقه بودی حالا؛ آهنگ‌هایی بودند که ماکان‌بند در کنسرت شب گذشته برای مخاطبانش اجرا کرد.

ماکان بند در دوران شیوع ویروس کرونا و تعطیلیِ کنسرت‌های موسیقی، بی‌کار ننشست و با تولید تک آهنگ‌های زیادی، تلاش کرد تا ارتباط خود را با مخاطبانش حفظ کند.

برخی از گروه‌های موسیقی و خوانندگان موسیقی پاپ، در دوران همه‌گیریِ ویروس کرونا، ترجیح دادند تولیدی نداشته باشند. آنها حاضر به هزینه کردن برای تولید آثار جدید نشدند و شاید همین اتفاق باعثِ ایجاد فاصله میان آنها و مخاطبان‌شان شد؛ اما گروه ماکان بند در این زمینه فعال بود و در فضای مجازی و با تولید آثار جدید ارتباط خود را با مخاطبانش حتی محکم‌تر کرد.

چند سالی است که در فضای موسیقی پاپ کمتر شاهد انتشار آلبوم هستیم. علت این مسئله شاید نبود توجیح مالی و عدمِ بازگشت سرمایه باشد؛ اما ماکان بند در این زمینه هم خرقِ‌عادت کرد . آلبومی تازه پیش روی مخاطبانش قرار داد.

این گروه در روزهای آخر سال ۱۴۰۰، تازه‌ترین آلبوم خود را با عنوان «نقاشی» منتشر کرد. آلبومی که با استقبال مخاطبان همراه شد.

ماکان بند در ماه‌های آینده هم کنسرت‌های دیگری را برای مخاطبانش روی صحنه خواهد برد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تکذیب شایعه‌ی لغو کنسرت‌های موسیقی که در فضای مجازی منتشر شده است، گفت عدم برگزاری کنسرت در نیمه دوم ماه رمضان به سبب ایام پرفیض قدر تا آستانه عید سعید فطر سنت همه‌ساله بوده است. شایعه‌ای شکل گرفته بود که هیچ خواننده‌ای قبل از حذف آثارش از رادیو جوان و ملوبات اجازه برگزاری کنسرت در سال ۱۴۰۱ را نخواهد داشت.

محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محتوای آن توئیت در فضای مجازی را کذب محض دانست.

او تصریح کرد: «مطابق رسم و سنت همه‌ساله کنسرت‌های موسیقی، از نیمه ماه مبارک رمضان به‌سبب قرار گرفتن. در ایام پرفیض شب‌های قدر تا عید سعید فطر هیچ زمانی شاهد برگزاری کنسرتی نخواهیم نبویم.»

سالاری ادامه داد: «مسلم است که به‌مناسبت عید سعید فطر و ایام بعد از آن بار دیگر روند. اجرای کنسرت‌های موسیقی مطابق مجوزهای صادر شده ادامه خواهد داشت.»

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اجرای کنسرت گروه ماکان‌بند طی شب گذشته (شنبه ۲۷ فروردین‌ماه) بر کذب بودن ادعای مطرح‌شده در فضای مجازی تاکید کرد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، برنامه جشن رمضان شب گذشته با حضور «علیرضا پوراستاد» خواننده و سرپرست تیم صداسازی مرکز ووکولوژی ایران روی آنتن رفت. این خواننده درباره‌ی توصیه اشتباه برخی از اساتید خوانندگی که موجب آسیب دیدن صدایش شد، توضیح داد. او همچنین از «محمدرضا لطفی» به عنوان بهترین و تاثیرگذارترین استادش نام برد.

پوراستاد، پس از اجرای قطعات «عشق ادامه داد» و «کجای دنیا» درباره مشکلی که برای صدایش به وجود آمد، گفت: «در گذشته برخی از استادان ناآگاه حوزه خوانندگی به هنرجویان توصیه می‌کردند که برای یادگیری خوانندگی و بهبود قدرت صدا باید کارهایی مانند آواز خواندن با صدای بلند در کوه را انجام دهند. متاسفانه من نیز از این توصیه‌ها پیروی می‌کردم اما با گذر زمان متوجه علائمی مانند گرفتگی صدا و سرفه متداوم شدم.  پس از یک مدت متوجه شدم مشکلات صدایم جدی است و نیاز به درمان آن‌ها دارم. حدود دو سال با این مشکلات کلنجار رفتم و سپس ناچار به انجام عمل جراحی شدم. »

علیرضا پوراستاد ادامه داد: «تعزیه‌خوانی در خانواده ما یک مبحث ارثی است و به همین دلیل من نیز این‌ کار را انجام داده‌ام. یکی از دایی‌های من تعزیه‌خوان ماهری است که باعث شد از ۵ تا ۶ سالگی تعزیه‌خوانی را آغاز کنم و تقریبا تمامی نقش‌های تعزیه را به عنوان یک موافق‌خوان اجرا کنم. تعزیه هنر بسیار جذابی است که باعث می‌شود انسان پس از ورود به آن قادر به دل کندن از آن نباشد. من به صورت غیر رسمی همواره تعزیه‌خوانی را ادامه می‌دهم چرا که بسیار به این کار علاقه دارم. بهترین خاطره من از ماه رمضان آن است که توانستم با اجرای مناجات در برنامه «ماه من» از شبکه سه مادرم را خوشحال کنم و حس خوبی به او بدهم.»

پوراستاد ادامه داد: «من همیشه عاشق یادگیری بودم و استادان بسیاری داشتم. اما بهترین و تاثیرگذارترین استادی که ملاقات کردم محمدرضا لطفی بود که توانست به تمام آموزه‌های من شکل و شمایل درستی بدهد.»

ویژه برنامه جشن رمضان هر شب ساعت ۲۱:۴۰ به تهیه کنندگی  کاوه امیری جاوید از شبکه پنج سیما پخش می شود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «همایون شجریان» خواننده شناخته‌شده موسیقی سنتی با انتشار پستی در صفحه اینستاگرامش از ضبط آلبومی به نام «گاه فراموشی» با حضور چهار نوازنده از کشورهای سوئد (دو نفر)، سوئیس و آلمان با حضور فردین خلعتبری به عنوان آهنگساز و شاعر خبر داد.

او در بخشی از این پست اینستاگرامی که با چهار ویدئو از چهار نوازنده؛ بیورن مه‌یر (نوازنده گیتارباس از سوئد)، کلاوس گزینگ (نوازنده ساکسیفون سوپرانو از آلمان). کارلو نیدر هاوزر (نوازنده ویلونسل از سوئیس) و فردریک ژیل (نوازنده پرکاشن از سوئد) همراه بود، چنین نوشت:

«این شنیدن، دیدنی است

آلبوم موسیقی «گاه‌ فراموشی» تازه‌ترین همکاری هنری همایون شجریان و فردین خلعتبری اردیبهشت منتشر خواهد شد. نوازندگان این آلبوم بیورن مه‌یر، کلاوس گزینگ، کارلو نیدرهاوزر و فردریک ژیل هستند. فردین خلعتبری این قطعات را بر روی سروده‌هایی از خود تصنیف کرده است.

این قصه و همکاری ماندگار است؛ با ما همراه باشید و منتظر خبرهای بعدی از این همکاری هنری بمانید.»

همایون شجریان خواننده، فردین خلعتبری تهیه‌کننده و آهنگساز و شاعر، رامین صدیقی مشاور تهیه‌کننده، سحر فروزان مشاور تهیه‌کننده. رضا موسوی مدیر هنری، کاوه عابدین و فرانس شادن صدابرداران عوامل اجرایی این آلبوم موسیقی را تشکیل می‌دهند. که ضبط آن در کشورهای ایران و اتریش صورت گرفته است.

همایون شجریان و فردین خلعتبری طی سال‌های گذشته فعالیت‌های مستمری با یکدیگر داشته‌اند. که از جمله آن‌ها می‌توان به انتشار آلبوم «امشب کنار غزل‌های من بخواب» روی اشعار زنده‌یاد افشین یداللهی و خوانش چند تک‌آهنگ برای سریال‌ها و آثار صوتی اشاره کرد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «محمد اصغرزاده» رئیس حوزه هنری استان سمنان، عصر روز گذشته، ۲۰ فروردین در نشستی با خبرنگاران به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی با اشاره به رصد فعالیت‌های هنرمندان این استان گفت: انتخاب چهره برتر انقلاب اسلامی بر اساس معیارهای اعلامی از سوی حوزه هنری کشور انجام می‌شود.

به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی

وی با تأکید بر اینکه آثار هنرمندان استان بر اساس معیارهای اعلامی انجام شد و در نهایت سه هنرمند انتخاب شدند اظهار کرد: چهره برتر سال هنر انقلاب اسلامی استان سمنان از میان این سه هنرمند انتخاب شد.

اصغرزاده از تخفیف ۲۵ درصدی کتاب‌فروشی‌های سوره مهر در روز پنجشنبه به مناسبت این هفته خبر داد. گفت: ۳۰ سردیس و ۳۰ پوستر با محتوا و مبتنی بر دست‌نوشته‌های شهید آوینی از سوی حوزه هنری کشور برای کلیه استان‌ها ارسال شد. که در این هفته به نمایش درخواهد آمد.

رئیس حوزه هنری استان سمنان؛ برگزاری جشنواره تا مهر و تجلیل از برترین‌های آن، برپایی دو نمایشگاه هنر و انقلاب و نیز حمایت از کالای ایرانی. و رونمایی از آلبوم «فردای روشن» اثری از مهاجران افغان در سمنان، رونمایی از سه آلبوم موسیقی و نیز برگزاری دوره تاریخ‌شناسی به صورت کارگاه محصول محور را از دیگر برنامه‌های بزرگداشت. هفته هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان برشمرد.

توسعه و گسترش فعالیت‌های هنری در نقاط مختلف استان سمنان

اصغرزاده توسعه و گسترش فعالیت‌های هنری در نقاط مختلف استان سمنان، محوریت دادن به تاریخ شفاهی و فعالیت. در این عرصه در زمینه‌های مختلف را نیز از محورهای فعالیتی حوزه هنری در سال ۱۴۰۱ دانست.

رئیس حوزه هنری استان سمنان با اشاره به اینکه خانه ادبیات افغانستان در سمنان در این هفته افتتاح می‌شود. متذکر شد: خانه ادبیات افغانستان، نهاد مستقل ادبی، فرهنگی و هنری است. که گروهی از جوانان اهل ادب، هنر و فرهنگ مهاجر افغانستانی آن را در ۱۶ تیر ۱۳۸۲ خورشیدی در تهران بنیان نهادند.

به گفته وی هدف خانه ادبیات افغانستان، پاس‌داری از ادب. فرهنگ و هنر سرزمین باستانی افغانستان و افزایش پیوندهای فرهنگی میان ملت‌های پارسی‌زبان افغانستان، ایران و تاجیکستان است.

یادآور می‌شود پس از شهادت مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران. نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام‌گذاری شد. که از بیستم فروردین تا بیست و ششم فروردین ادامه دارد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «روزبه زرعی» “نوازنده، مدرس و پژوهشگر عرصه‌ی سازهای کوبه‌ای” که این روزها در ترکیه مشغول همکاری با گروه‌های مطرح موسیقی ترک و ادامه‌ی تحقیقات خود است. در سال جاری در سه شهرِ کشور ورک‌شاپ‌های تخصصی سازهای کوبه‌ای برگزار می‌کند.

اولین مقصد این ریداد فرهنگی و آموزشی شهر رشت در تاریخ ۲۵ فروردین برای ساز کاخن و دومین مقصد آن گرگان در تاریخ ۲۸ فروردین برای ساز فریم درام  است.

در نهایت اختتامیه ی این ورکشاپ ها در تهران تاریخ ۹ اردیبهشت خواهد بود که عنوان آن «ریتمولوژی موسیقی عثمانی» است و به بررسی کمپوزیسیون‌های ترک برای سازهای داربوکا ، بندیر و ریک خواهد پرداخت.

زرعی هدف از برگزاری این تور را به اشتراک گذاری مباحث جدیدی دانست که در سرفصل های آموزشی داخل کشور وجود ندارد.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو،  «علی قمصری» برای هفتاد و هشتمین بخش از پروژه «تار ایرانی» به فیروزآباد سفر کرد. او در بخشی از توضیحات خود درباره این قطعه، از بی‌مهری میراث فرهنگی به دلیل ممانعت از ورود به کاخ اردشیر بابکان، گله کرده است.

علی قمصری  نوازنده تار و آهنگساز در بخشی از متنی که درباره این بخش از پروژه «تار ایرانی» نوشته، آورده است:

«در فیروزآباد به دلیل بی مهری عجیب میراث فرهنگی امکان ورود به کاخ اردشیر بابکان را پیدا نکردیم. پوزش بابت حس ناشی از چالش‌ها که در چهره‌ی ما پیداست.⠀⠀

اما درباره این بخش: ⠀⠀

جنگ جهانی اول شاهد رشادت قشقایی‌ها به رهبری صولت الدوله و محافظت از حریم استان فارس از متجاوزین بود. قشقایی‌ها با تکیه بر رشادت و همبستگی قومی، انگلیسی‌ها را با شکست‌هایی سنگین از جمله در نبرد آق چشمه مواجه کردند. این نبردها یکی از نمونه‌های مهم تاثیر موسیقی در ایجاد همدلی و یکپارچگی و حس دلیری در یک قوم برای دفاع از خاک و خانواده است.⠀⠀

«جنگنامه» صدای رشادت قشقایی‌ها در تاریخ ایران است. آهنگی رزمی و محرک در دستگاه ایل خانی که هنوز به عنوان نماد عصیان در برابر ظلم نقش آفرینی می کند و مقابل ناجوانمردی می‌ایستد.⠀⠀

جنگ جهانی اول با وجود اعلام بی طرفی ایران، ۴۰ درصد جمعیت کشورمان را از بین برد. اقوام مختلف همیشه در حفظ مرزها از قدرت مرکزی چند قدم جلوتر بوده‌اند و با آهنگ‌های حماسی مانند «جنگنامه» و «تفنگ»(لری) یکپارچگی را قوام بخشیده‌اند.⠀⠀⠀

به نظرم نمونه‌ای از سیاست‌های اشتباه بعضی مسئولان را می‌توان در این ویدیو دید.⠀⠀

اجرای قطعه‌ای که نماد یکپارچگی ملی و محرک دفاع در برابر تجاوز به خاک بوده، با ممانعت مواجه می‌شود. از طرف مدیری (جناب ضرغامی) که با افتخار اعلام می‌کند: «کاری می‌کنم کباب بناب، مک دونالد شود». مدیری که تخت جمشید و پاسارگاد را به خاطر منع حفر چاه برای کشاورزان نکوهش می‌کند.
مسیر تار ایرانی به دلیل کنشگر و صلح طلب بودنش از آسمان صیقل داده می‌شود.»

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو،  تابلوی موزیکال «پنهانی» اثری از میدیا فرج‌نژاد در قالب پروژه «تار و تاریخ» منتشر شد. این آهنگ‌ساز، این قطعه را براساس شعری از قیصر امین‌پور ساخته و آواز آن را سلمان سعیدی خوانده است. ویدیوی این آهنگ در بنای «قیصریه» واقع در میدان نقش جهان اصفهان ضبط شده است. این بنا از زیبایی‌هایی است که در نقش جهان تقریبا پنهان مانده است.

در ادامه، یادداشتِ میدیا فرج‌نژاد درباره آهنگ «پنهانی» را می‌خوانید:

«زیبایی‌های میدان نقش جهان از حد خارج است. هزاران نکته‌ی ریز دارد و هزاران ناشناخته‌ی باور نکردنی. قصه‌هایی در این میدان نهفته است که هر کدام می‌تواند چند فصل از کتابی خواندنی باشند. در دل این میدان رازها هم فراوان‌اند. انگار میدان نقش جهان وجه پیدایی دارد که همه دیده‌ایم و نیمه پنهانی که کمتر دیده شده است.

شاه‌نشین قیصریه یکی از مهمترین زیبایی‌های پنهانِ میدان بوده است که اگر به لطف دلسوزان میراث فرهنگی نبود شاید امروز باید به سوگش می‌نشستیم و سال‌ها بعد برای کودکانمان تعریف می‌کردیم که روزگاری چنین چیزی هم وجود داشته است.

با آقای رضا طاهرپور مدیریت گالری و موزه قیصریه که هم‌سخن شدم، تازه فهمیدم. چقدر تلاش و همت برای احیا و نگهداری این بخش مهم از میدان نقش جهان شده است. دلم سوخت برای آن بناها و بخش‌هایی از میراث‌مان که چنین دلسوزانی ندارد و سال‌هاست بی هیچ توجهی رها شده‌اند. کاش کسانی که با موضوعات مربوط به میراث فرهنگی مرتبط هستند یا مسئولیتی دارند، بدانند این بخشی از هویت فرزندان این سرزمین است که نماد بیرونی پیدا کرده است؛ حفظ و نگهداری‌شان شاغل و مسئول نمی‌خواهد… عاشق و دلباخته می‌خواهد.»

میکس و مسترینگ این آهنگ برعهده احمد میرمعصومی و کارگردانی و تدوین تابلو موزیکالِ «پنهانی» را مرتضی حاج‌محمدی عهده‌دار بوده است.

تابلو موزیکال در پروژه‌های مختلف تعاریف متفاوتی دارد. اما در پروژه‌ی «تار و تاریخ» براساس پدیده‌ای مانند یک بنا، یا تاریخِ یک منطقه در نقطه‌ای مشخص، موسیقی ساخته می‌شود تا روایت‌گرِ آن بنا یا روایتگر بخش مشخصی از تاریخ به زبان موسیقی باشد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزارش شنو، تازه‌ترین کنسرت گروه موسیقی «سیاوش» به سرپرستی و خوانندگی همایون شجریان، ۱۲ اردیبهشت در دوبی برگزار می‌شود. این در حالی است که این خواننده‌ی نام‌دار. پیش از این و هم‌زمان با آغاز سال جدید در کشورهای بلژیک، فرانسه و هلند به اجرای برنامه پرداخته بود.

مهیار طریحی، حسین رضایی‌نیا، آیین مشکاتیان، مهرزاد اعظمی‌کیا و آزاد میرزاپور از جمله هنرمندانی هستند که در این مجموعه کنسرت‌ها همایون شجریان را همراهی کردند.

گروه «سیاوش» به سرپرستی همایون شجریان از جمله مجموعه‌های شناخته شده موسیقی ایرانی طی سال‌های گذشته است که در سال‌های آغازین دهه ۹۰ اجراها و برنامه‌های زنده زیادی را پیش روی مخاطبان قرار دادند. که از آن جمله می‌توان به مجموعه کنسرت‌های «آیینه‌ها» به آهنگسازی کیخسرو و سهراب پورناظری اشاره کرد. همایون شجریان شهریور سال ۱۳۹۱ بود که پس از تشکیل این مجموعه موسیقایی گفته بود: «همیشه دوست داشتم گروهی مثل گروه «آوا» که پدرم آن را تاسیس کرده بودند. پی‌ریزی کنم و این گروه جایی باشد. تا آثار هر آهنگسازی در آن اجرا شده و نوازندگان مختلف در آن هنرنمایی کنند. من هم نام این گروه را «سیاوش» گذاشتم و فعالیتم را با این گروه آغاز می‌کنم.»

انتهای پیام/

  • شنو نیوز