شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

اطلاع از هر خبر موسیقی با سایت خبری موسیقی شنو

۱۹ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، آلبوم جدید ادل بالاخره بعد از شش سال انتظار منتشر شد، این آلبوم مدتی کوتاه بعد از انتشارش رکورد تنها آلبوم از یک خواننده زن با بیشترین تعداد نامبروان در تمامی کشورهای دنیا در طول تاریخ موسیقی را شکست!

آخرین اثر او آلبوم ۲۵ بود که در سال ۲۰۱۵ روانه بازار شد. همزمان با انتشار این آهنگ، خبر آلبوم جدید او به نام ۳۰ نیز پخش شد. خبر انتشار Easy On Me در توییتر و اینستاگرام ادل با یک ویدئو کوتاه همراه با تم پیانو آهنگ منتشر شد.

کار تولیدآلبوم جدید ۳۰ از سال ۲۰۱۸ شروع شده بود. ادل چندی پیش بصورت غافلگیرانه ای آهنگ Easy On Me منتشر کرد که حسابی سرو صدا به پا خواست. کمپین تبلیغاتی این آلبوم توسط کمپانی CBS با برگذاری یک کنسرت به نام Adele One Night Only همراه با یک مصاحبه توسط مجری مطرح اپرا انجام گرفت.

 

ادل/ خبرگزاری شنو

بیوگرافی ادل

ادل لوری بلو ادکینز( زادهٔ ۵ مهٔ ۱۹۸۸) خواننده و ترانه‌نویس انگلستانی است. او با فروش بیش ۱۲۰ میلیون از آثارش، یکی از پرفروش‌ترین هنرمندان موسیقی جهان است.

برخی از افتخارات ادل عبارتند از ۱۵ جایزهٔ گرمی و نه جایزهٔ بریت. مجلهٔ بیلبورد در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ از او به‌عنوان هنرمند سال یاد کرده‌است. آکادمی ترانه‌نویسان، آهنگسازان و مؤلفان بریتانیا در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ از ادل به‌عنوان ترانه‌نویس سال یاد کرده‌است. او در سال ۲۰۱۲ در رتبهٔ پنجم ۱۰۰ هنرمند زن بزرگ از وی‌اچ‌وان قرار گرفت. مجلهٔ تایم در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ از او به‌عنوان یکی از ۱۰۰ شخص تأثیرگذار جهان یاد کرده‌است. سومین تور او به‌نام ادل زنده ۲۰۱۶ چندین رکورد برای حضور تماشاگران در جهان شکسته‌است. آلبوم ۲۱ در سال ۲۰۲۰ از سوی رولینگ استون در فهرست ۵۰۰ آلبوم برتر تمام دوران قرار گرفت.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، زنان موزیسین در مشهد با محدودیت‌های شدیدی مواجه هستند.جز تعدادی انگشت شمار، اساتید بزرگ موسیقی نواحی همواره در فقر و نداری به سر برده‌اند و آنچه که آن‌ها را به فعالیت وا داشته تنها عشق به خاک و هنر است و بس.

هنرمندان نسل‌های بعدتر هم همواره با مشکلاتی مواجه بوده‌اند و روی آن‌ها کمتر سرمایه‌گذاری موثری شده است. گویی تنها سبک موجود «پاپ» است و تنها هنرمندان عرصه موسیقی آن‌هایی هستند که در تهران ساکنند و به مدد وجود تهیه کنندگان و دلالان فرهنگی کنسرت‌های پر زرق و برق برگزار می‌کنند.

در این میان وضعیت بانوان موزیسین به دلیل محدودیت‌های قانونی و امکان کمتری که برای اجراهای حرفه‌ای و پرتماشاگر دارد، سخت‌تر است به‌ویژه برای آن‌ها که عمر و توان خود را در حوزه موسیقی نواحی گذاشته‌اند.

مریم اسماعیل زاده دختر دو تار نواز ۱۷ ساله که در جشنواره موسیقی نواحی گل کرد در این باره به گفت و گو پرداخته است. مریم اسماعیل زاده، «خزان» ساخته زنده یاد پرویز مشکاتیان را نواخته است و در این اثر شش ساز زده است تار، دوتار، بندیر، کاخون، تنبک و دف.

گفت و گو مریم اسماعیلی

اسماعیل‌زاده؛ مشهدی‌است. پدر او اهل کرمانج و به شهرستان درگز تعلق دارد. مادرش نیز ترک است. می‌گوید: من در زمینه دوتار شرق و جنوب خراسان فعالیت می‌کنم. این موزیسین تحصیلاتش را در هنرستان به پایان می‌برد. ساز تخصصی‌اش تار است اما خودش دو تار نوازی جنوب خراسان را دوست می دارد.

موزیسین/ خبرگزاری شنو

 

به عنوان یکی از اهالی موسیقی نواحی فضای فعالیت را برای هنرمندان مناطق مختلف چگونه می‌بینید؟

متاسفانه هنرمندان موسیقی نواحی به لحاظ مالی حمایت نمی‌شوند. تعداد هنرمندان بسیار کاربلد و گمنام در مناطق مختلف کشور کم نیست و کم نیستند افراد دغدغه‌مند و توانایی که در روستاها و مناطق دور افتاده زندگی می‌کنند و کسی از حال و روزشان خبر ندارد. افرادی را داریم که موزیسین و خواننده‌های فوق‌العاده‌ای هستند اما به دلیل شرایط بد زندگی و عدم امکانات آنطور که باید فعالیت نمی‌کنند و مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

 

گویا سازهای نواحی و کلا موسیقی نواحی به صورت آکادمیک و علمی در هنرستان‌ها و دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شود، درست است؟

بله متاسفانه همینطور است. اما خب من ترجیح دادم در کنار نوازندگی دوتار خراسان، موسیقی را به صورت علمی هم فرا بگیرم و دانشم را بالا ببرم تا بتوانم به عنوان یک هنرمند زن حرفی برای گفتن داشته باشم.

یکی از نقاط ضعف‌ بچه‌های موسیقی نواحی این است که تحصیلات آکادمیک ندارند و هرآنچه آموخته‌اند سینه به سینه است.

کاملا درست است اما خب این نقص را نمی‌توان به طور کامل پای بچه‌های موسیقی نوشت. واقعیتی که وجود دارد این است که سازهای محلی نه در هنرستان‌های موسیقی و نه در دانشگاه‌ها تدریس نمی‌شوند که به نظرم این کاستی به خودی خودی ضعف بزرگی است.

هنرمندان نواحی یا افرادی چون من که در زمینه موسیقی نواحی شهر و دیارمان فعالیت می‌کنیم اگر بخواهیم موسیقی را علمی بیاموزیم، مجبور هستیم رشته دیگری را برگزینیم که شاید مستقیما به موسیقی و سازی که می‌زنیم ارتباط نداشته باشد.

امیدوارکننده است که هنرستان موسیقی در شهرهای مختلف شعبه دارد. موضوع دیگر هم تدریس موسیقی در برخی دیگر از مراکز آموزشی دولتی است که شاید قبلا نبوده یا اگر بوده وسواسی نسبت به آن وجود نداشته است.

بله. خدا را شکر مشهد هم از این امکان برخوردار است. هنرستان ما «رهروان زینب (س)» نام دارد و در آن رشته‌هایی چون خیاطی لباس شب و عروس، راهنمای گردشگری، گرافیک رایانه‌ای، مدیریت آشپزی و قنادی، مدیریت و برنامه‌ریزی امور خانواده تدریس می‌شود و نوازندگی سازهای ایرانی هم یکی از آن‌هاست.

ما هم برای فراگیری موسیقی به آنجا می‌رویم چون مراکز تخصصی‌تری وجود ندارد.

در مشهد اصولا نسبت به موسیقی نگاه مثبتی وجود ندارد.

دقیقا همینطور است که می‌گویید. به هر حال شهر مذهبی مشهد زیارتی و توریستی است و کلا فعالیت‌های هنری بخصوص در زمینه موسیقی کار دشواری است و برای بانوان دشوارتر.

زنان موزیسین در مشهد با محدودیت‌های شدیدی مواجهند و نمی‌توانند به راحتی در عرصه موسیقی فعالیت کنند. البته زنان همیشه و در همه عرصه‌ها با محدودیت‌های زیادی مواجه بوده‌اند.

اگر بانو مایل باشد در موسیقی فعالیت کند، چه باید بکند؟

موارد زیادی در اینباره مطرح است و باید به آن‌ها توجه شد. جدا از نحوه و چگونگی فعالیت‌ها در استان‌های مختلف بنا به شرایط موجود آن منطقه، مهم است که فرد کارش را با چه کسی شروع می‌کند و نزد چه کسی آموزش می‌بیند.

داشتن حامی هم موضوع بسیار مهم دیگری است که بانوان کمتر از آن بهره‌مند می‌شوند. این موارد تا آن حد مهم هستند که آینده نوازنده را تعیین می‌کنند.

البته استاد من سالهای سال است که نوازنده‌اند و پژوهشگر موسیقی خطه جام هستند، در حال حاضر هم در دانشگاه در رشته نوازندگی تحصیل می‌کنند. ایشان در زمینه فعالیت‌ها به نوعی از من حمایت می‌کند و زحمت دریافت مجوزهای ارشاد نیز به عهده ایشان است.

به نظرم ایشان جزو معدود افرادی است که اگر اجرا و کنسرتی باشند، می‌توانند از وجود بانوان نیز در برنامه‌هایشان استفاده کنند. اما در رابطه با موسیقی بانوان در مشهد این همه ماجرا نیست. قواعد و قوانین باید رعایت شوند چه در موسیقی‌ و چه پوشش بانوان.

از مشکلات موسیقی منطقه‌ خودتان یعنی مشهد بگویید.

مشکل بزرگی که وجود دارد و اغلب هم به آن واقف هستند، این است که موسیقی نواحی مانند موسیقی سنتی ثبت و گردآوری نشده به همین دلیل خیلی گمنام و ناشناخته مانده است. این خلاء بین موسیقی سنتی و نواحی فاصله انداخته و باعث شده از هم جدا باشند در صورتیکه نباید اینطور باشد به این دلیل که اساس موسیقی دستگاهی، موسیقی نواحی است.

مورد منفی دیگر اینکه برخی از اساتید نمی‌خواهند به حل معضلات مذکور بپردازند و تمایلی به ثبت و تکمیل موسیقی منطقه‌شان ندارند. متاسفانه برخی اساتید اگر چیزی می‌دانند آن را با استادان دیگر مطرح نمی‌کنند و به اتفاق داشته‌هایشان را روی هم نمی‌گذارند. درحالی‌که اتحاد و یکدستی بخش مهمی از مشکلات را حل می‌کند.

به همین دلیل مخاطبان موسیقی محلی ما را بسیار ساده و حتی بی‌کلاس می‌دانند. حتی درباره سبک‌های مختلف موسیقی نواحی هم اتفاق نظر وجود ندارد و انگار هرکس سبکی را قبول دارد و با همان شیوه می‌نوازد!

شما نسبت به موسیقی منطقه‌تان تعصب ندارید؟

خیر اصلا نسبت به موسیقی خراسان و موسیقی که به آن توجه دارم متعصب نیستم. من شمال خراسانی هستم، اما شیوه جنوب خراسان را برای موزسین دوتار انتخاب کرده‌ام و این تصمیم گویای این است که تعصبی ندارم.

شمال خراسان چه مناطقی را دربرمی‌گیرد؟

سمت درگز و قوجان جزو شمال خراسان است و من شیوه جنوب را برگزیده‌ام که مناطقی چون تایباد، باخزر و تربت جام را دربرمی‌گیرد.

تفاوت موسیقی شمال و جنوب خراسان در نحوه نوازندگی دوتار چیست؟

شکل ظاهری ساز که در هر دو منطقه شمال و جنوب خراسان متفاوت است. دوتار شمال خراسان کوچکتر است و دسته ظریف‌تری دارد و این ساز در جنوب خراسان بزرگتر است. پرده‌بندی‌ها نیز دارای تفاوت‌هایی است.

چرا دوتار جنوب خراسان را فرا گرفتید؟

یکی از دلایلی که باعث شده دوتار جنوب خراسان را خیلی دوست داشته باشم این است که عاشق موسیقی افغانستان و پاکستان هستم.

به واسطه همین هم جواری جغرافیایی و فرهنگی اغلب مقام‌های موجود در موسیقی جنوب خراسان از مکتب «هرات» افغانستان سرچشمه می‌گیرند.

البته من در منطقه شمال خراسان دوستانی دارم. دوتار شمال خراسان را دوست دارم و قبلا هم با همین شیوه می‌نواختم. درکل نسبت به موسیقی منطقه‌های مختلف خراسان تعصبی ندارم و الان هم هرچه می‌گویم نظر شخصی‌ام است.

دوتار جنوب خراسان خشم و حس قدرتی دارد که شخصا آن را دوست دارم و ترجیح دادم این شیوه را انتخاب کنم. همچنین دوتار جنوب خراسان مقام‌های عارفانه و عاشقانه زیبایی دارد.

مقام‌های جنوب خراسان داستان‌هایی دارند که آن‌ها را از اساتید شنیده‌ام و همانطور که گفتم اغلبشان عاشقانه و عارفانه هستند. موارد مذکور را ویژگی می‌دانم و همین‌ها باعث شدند دوتار جنوب خراسان را بسیار دوست داشته باشم و آن را انتخاب کنم.

شاگرد هم دارید؟

برای آموزش ساز دف در مشهد شاگرد می‌پذیرم و این اتفاق از قبل وجود داشته، حال هم تصمیم دارم به تدریس دوتار بپردازم؛ اما صد درصد در کنار آموزش خودم هم باید تعلیم ببینم و این روحیه تا آخر عمر در هر سنی که باشم با من همراه خواهد بود. حتی اگر نودساله باشم و مرا استاد خطاب کنند در واقع باز هم شاگردم، چون در آن مقطع هم مشغول یادگیری هستم. معتقدم هنر دریایی بی‌کران است که هیچ انتهایی ندارد و همواره می‌توان از آن بهره‌مند شد.

آخرین اجرای شما در جشنواره موسیقی نواحی بود. آیا شرکت‌کنندگان خانم محدودیت داشتند؟

نه واقعا محدودیتی نبود. به هرحال همه جشنواره‌ها چهارچوب‌هایی دارند که باید به آن‌ها پایبند باشیم و رعایتشان کنیم. حتی اگر آن چهارچوب‌ها را به ما نگویند، باید به عنوان اخلاق و منش حرفه ای، رعایتشان کنیم.

به نظرم جشنواره موسیقی نواحی امسال یکی از بهترین جشنواره‌ها بود چون همه هنرمندان آزادانه در آن شرکت کردند. یکی از خوبی‌های جشنواره امسال این بود که محدودیت سنی نداشت و بانوان هم می‌توانستند در آن شرکت کنند.

سال‌های پیش حداقل سن شرکت کنندگان بالای سی بود و افراد کم سن و سال‌تر امکان حضور نداشتند. خوشبختانه این مشکل امسال وجود نداشت و امیدوارم این امکان در دوره‌های بعدی هم وجود داشته باشد.

من تصمیم دارم سال‌های بعد هم در این رویداد حضور یابم و همانطور که گفتم اگر حامی وجود داشته باشد، فعالیت و اجرا کار بهتر و موثرتری خواهد بود. حمایت مسئولان برگزارکننده در جشنواره موسیقی نواحی امسال باعث دلگرمی بود.

آیا به تازگی اثری تولید کرده‌اید؟

من در این اثر شش ساز نواخته‌ام که عبارتند از تار، دوتار، بندیر، کاخون، تنبک و دف. یکی دیگر از افتخاراتم این است که در برنامه «تار ایرانی» با استاد علی قمصری بزرگوار همکاری کرده‌ام که آن اجرا ضبط شد و من در آن دهل و دف نواخته‌ام.

درنهایت هم امیدوارم شرایط برای فعالیت هنرمندان موسیقی نواحی بخصوص بانوان بهتر از قبل شود و مسئولان فضا را برای آموزش علمی به نسل‌های جدید فراهم کنند.

موسیقی غذای روح است و باید مراقب باشیم که چه می‌نوازیم و می‌خوانیم و گوش می‌دهیم.

هنرستان موسیقی یعنی حمایت از آن‌هایی که موسیقی خوب را دوست دارند و امیدوارم رویه فعلی و توجه به مقوله آموزش از سوی مسئولان مستمر باشد.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، مراسم رونمایی از اولین آلبوم میلاد مهرآوا خواننده موسیقی ایرانی روز جمعه ۲۸ آبان با حضور عوامل اثر برگزار گردید.

در این مراسم هنرمندانی چون بابک رادمنش، رازمیک اوهانیان، مسعود فروتن، مهدی شمس نیکنام، حمید غلامعلی، فرهاد هراتی، احمد میرمعصومی، محمود منتظم صدیق، محمود نوذری، احسان نی زن، محمدرضا قاضی، محمدحسین تفرشی، داود منادی، علی دینه و بسیاری دیگر از هنرمندان عرصه موسیقی و سینما حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم موزیک ویدئو قطعه «کنار من بمان» و «دلداده» از قطعات آلبوم پخش شد و  میلاد مهرآوا که سابقه همکاری با ارکستر سمفونیک تهران، ارکستر سمفونیک صدا و سیما و بسیاری ارکستر های خصوصی را داشته است.

چگونگی شکل گیری آلبوم «کنار من بمان»

وی درباره چگونگی شکل گیری این آلبوم گفت: من از کودکی با صدای سه‌تار برادرم به دنیای موسیقی علاقمند شدم.

درواقع اولین جرقه‌های حضورم در موسیقی با صدای ساز او زده شد و بعدها با تشویق‌ها و حمایت‌هایش توانستم بعد از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه به صورت حرفه‌ای در زمینه خوانندگی و نوازندگی فعالیت کنم.

مهرآوا ادامه داد: در سال‌هایی که با ارکستر سمفونیک صدا و سیما و ارکستر سمفونیک تهران همکاری داشتم، قطعات بسیاری برای خوانندگان مختلف در ژانرهای موسیقی کلاسیک و ایرانی ساخته و تنظیم کردم.

از سال ۱۳۹۶ شروع به ساخت قطعاتی با صدای خودم کردم که از همان سال تا کنون بیش از ۱۶ قطعه منتشر کردم که آلبوم موسیقی «کنار من بمان» شامل قطعاتی جدید به همراه چند قطعه قدیمی با فضایی کاملاً متفاوت است.

این آلبوم قرار بوده سال گذشته منتشر شود که به دلیل شیوع کرونا به امسال موکول شد.

کنار من بمان / خبرگزاری شنو

چگونگی ساخت آلبوم «کنار من بمان»

این خواننده درباره قطعه «کنار من بمان» نیز گفت: یک شب به صورت اتفاقی ملودی را این کار را ساختم و تا صبح ترانه‌اش را بر اساس ملودی نوشتم.

در مدت زمان یک هفته‌ای با پیانوی رضا تاجبخش، ویلنسل آتنا اشتیاقی و ویلن علیرضا دریایی کار را ضبط کردیم . با توجه به استقبالی که از این کار صورت گرفت، تصمیم به نامگذاری آلبوم با عنوان «کنار من بمان» گرفتم.

مهرآوا در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت‌های موسیقایی خود گفت: از هم اکنون در حال برنامه ریزی برای کنسرت اسفندماه هستم. امید دارم که بتوانم قطعات این آلبوم و سایر قطعاتم را برای مخاطبانم اجرا کنیم.

این امید را هم داریم مخاطبان با خرید آثار هنری از هنرمندان و مولفان اثر حمایت کنند.

هدف من این است که ۴۰ درصد از عواید فروش این آلبوم را به بنیادهای حمایت از حقوق حیوانات اختصاص داده تا بتوانیم از این طریق همکاری هر چند کوچک با طرح عقیم سازی حیوانات که مدتی است در حال اجراست، داشته باشم.

در ادامه این مراسم بابک رادمنش آهنگساز برجسته موسیقی ایران نیز در سخنانی کوتاه گفت: صدای میلاد مهرآوا بسیار دلنشین و نو است

همانطور که صدایش دلنشین و خوب است، شخصیت بسیار خوبی هم دارد که امیدوارم آینده بسیار خوبی در انتظارش باشد.

در پایان میلاد مهرآوا دو قطعه از آلبوم «کنار من بمان» را به صورت زنده اجرا کرد و سپس با دعوت از هنرمندان روی صحنه ضمن قدردانی از حضورشان، جشن امضای آلبوم برگزار شد.

آلبوم «کنار من بمان»

آلبوم موسیقی «کنار من بمان» شامل ۱۲ قطعه به نام‌های «کنار من بمان» با شعر، آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی،

«باران» با شعری از پاشا، آهنگسازی میلاد مهرآوا، تنظیم و میکس و مسترینگ احمد میرمعصومی،

«کوک» با شعری از نسرین قاآنی، آهنگسازی پیمان عدالت و ایمان یمینی و تنظیم و میکس و مسترینگ حمید اکبرزاده،

«کجایی» با شعر عطار نیشابوری و آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی،

«دلداده» با شعری از سعدی و آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی،

«بی قرار» با شعر و آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی،

«زیبای بی تکرار» با شعری از میلاد مهرآوا و آهنگسازی و تنظیم و میکس و مسترینگ علی دینه،

«عاشقی» با شعری از صارم صبا، آهنگسازی هومن شعبانی و تنظیم حمید اکبرزاده و میکس و مسترینگ محمد فلاحی،

«نگاه» با شعری از پاشا و آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ علی دینه،

«تصویر تو» با شعری از مهدی مختارزاده، آهنگسازی و تنظیم محمدرضا قاضی و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی،

«برگرد» با شعری از محدثه عراقی و آهنگسازی و تنظیم میلاد مهرآوا و میکس و مسترینگ مسرور شیدایی

و ریمیکس کنار من بمان با شعر و آهنگسازی میلاد مهرآوا و تنظیم و میکس و مسترینگ علی دینه است.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران به مناسبت روز جهانی کودک در همکاری با ارکستر خصوصی «ایستگاه»، اثری مشترک را منتشر کرد.

قطعه «Auf einem Baum ein Kuckuck saß …» (فاخته روی درخت نشسته) به سفارش و با همکاری انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران توسط خصوصی ارکستر «ایستگاه» اجرا شد.

در بیانیه مشترک انجمن فرهنگی سفارت اتریش در تهران و مؤسسه «ایستگاه» درباره این همکاری آمده:

«صلح و آزادی آرزوهای ذاتی و بالقوه هر زبان و فرهنگ است. این آهنگ فرا رسیدن بهار را زمانی که صدای پرنده فاخته در جنگل شنیده می‌شود جشن می‌گیرد.

حال، با شنیدن صدای کودکان، فرصتی برای ما فراهم می‌شود تا درباره‌امید و صلح بیندیشیم.»

علاقمندان می‌توانند نسخه صوتی این اثر و موزیک ویدئوی آنرا با آهنگسازی و تنظیم “آرش سعیدی” و “نیما رمضان “در تمام پلتفرم‌های جهانی گوش و دانلود کنند.

ارکستر خصوصی‌ایستگاه

«ارکستر خصوصی‌ایستگاه» به سرپرستی “مهدی نوروزی” پیش‌تر در اجراهایی مشترک با «ریچارد کلایدرمن» و «ناصر چشم آذر» روی صحنه رفته است. همچنین در تور اجراهای اروپایی خود که در ستایش صلح جهانی است.

مهدی نوری برنامه‌هایی را تدارک دیده که جزییات آن به زودی در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، به نقل از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، “رضا علی‌آبادی” سرپرست گروه «جامی» درباره آخرین فعالیت های این گروه توضیح داد: چهار قطعه به آهنگسازی بنده به همراه گروهی متشکل از ۹۰ نوازنده در تالار وحدت ضبط شده است. تهیه‌کننده ‌و کارگردان این چهار اثر آقایان سعید و مسعود برزی هستند که به‌زودی به صورت صوتی و تصویری منتشر خواهد شد.

اعضای گروه جامی

علی‌آبادی در ادامه گفت: اعضای گروه جامی، اعضای ثابت و همگی از شاگردان بنده هستند. این گروه با اعلان فراخوان تشکیل نشده است و معمولا اعضا از آکادمی تحت نظارت و تدریس بنده انتخاب می‌شوند.

در چند ماه اخیر هم به همراه این گروه بالغ بر شش ویدیو کلیپ ضبط و منتشر شده است.

که بیشتر آنها در دسترس عموم قرار گرفته‌اند.

وی افزود: این گروه بزرگ ساز مقامی و نواحی بیش از پیش به حمایت دستگاه‌های دولتی برای بقا نیاز دارد.

کما اینکه بنیاد رودکی در فراهم‌کردن مکان تمرین و اجرا همکاری مساعدی داشته است. در آینده نزدیک در صورت حمایت‌های بیشتر، گروه برای اجرای کنسرت آماده خواهد شد، هرچند که با شرایط نامساعد کنونی اجرای این ایده کمی دور از ذهن است.

ایده های گروه «جامی»

رضا علی آبادی بیان کرد: گروه بزرگ تنبور نوازان «جامی»، ایده‌های بزرگی در سر دارد که تاکنون بعد از گذشت چند ماه در تالار رودکی، فرهنگسرای نیاوران، تالار وحدت، کاخ سعدآباد برنامه اجرا کرده است.

امیدوارم یک آلبوم تصویری از این گروه منتشر شود و برای تحقق این مهم نهایت تلاشم را خواهم کرد.

 انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، لوریس چکناواریان (آهنگساز، رهبر ارکستر، نویسنده و نقاش ایرانی ارمنی‌تبار) در گفت‌‎گو خود، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی گفت: خوشبختانه این روز‌ها با توجه به اینکه شاهد کمرنگ‌تر شدن بیماری کرونا هستیم، من هم به صورت جدی تری فعالیت‌های موسیقیایی را پیگیری می‌کنم و امیدوارم هرچه سریعتر بتوانم به صورت رو در رو با مخاطبان ارتباط بر قرار کنم.

کرونا فرصتی برای تفکر بیشتر

وی کرونا را فرصتی برای تفکر بیشتر دانست و اعلام کرد: طبیعتا نه تنها کرونا بلکه هیچ بیماری برای انسان خوشایند نیست.

همه ما ناراحت و غمگین از درگذشت بسیاری از عزیزانمام بر اثر این بیماری هستیم، اما حال باید به این فکر کنیم که چگونه آینده را رقم بزنیم.

رهبر ارکستر ملی ایران در همین رابطه ادامه داد: کرونا به هنرمندان این فرصت را داد که دو سال تنهایی و کم کاری بیشتری را تجربه کنند. این تنهایی اگر منجر به تفکر و خلاقیت آثار هنرمندان شود.

می‌توانیم از کرونا به عنوان یک فرصت خوب نام ببریم.

شخصا طی این دو سال بیش از گذشته مطالعه داشتم. سعی کردم تا از تک تک دقایق خانه نشینی استفاده کرده و خودم را به روز کنم.

موسیقی عرصه خلاقیت و همگام شدن با جامعه است

وی عرصه موسیقی را عرصه خلاقیت و همگام شدن با جامعه خواند و افزود: ما به عنوان هنرمند باید همواره به روز باشیم. نباید از هنر جهانی بی خبر بمانیم.

زیرا با توجه به تکنولوژی و راه‌های ارتباط جمعی جوانان می‌توانند به راحتی هر نوع موسیقی در جهان را گوش کنند.

به همین دلیل ما باید سلیقه جوانان را شناسایی کرده و در جهت تقویت آن قدم برداریم.

چکناواریان در همین راستا افزود: وقتی من به عنوان هنرمند در جریان موسیقی روز دنیا باشم، می‌توانم اصالت موسیقی ایرانی را همگام با رشد و توسعه موسیقی جهانی پیش ببرم.

تا از این را با نسل جوان ارتباط برقرار کنم، این اتفاق مهمترین چیزی است که هنرمندان باید به آن فکر کنند.

لوریس چکناواریان با اشاره به بازگشایی سینما و تئاتر اضافه کرد: خوشبختانه حال که سینما و تئاتر در پی فراگیری واکسیناسیون کرونا بازگشایی شده اند حال وقت آن رسیده که به بازگشایی کنسرت‌ها نیز فکر کنیم.

جشنواره موسیقی فجر عامل خوبی برای بازگشایی کنسرت ها

به نظر من برگزاری جشنواره موسیقی فجر طی سه ماه آینده می‌تواند بهترین شروع برای بازگشایی سالن‌های موسیقی و کنسرت ها باشد.

هرچند همه ما می‌دانیم که نباید بیماری کرونا را آسان بگیریم. و نیاز داریم تا حتی اگر سالن‌ها بازگشایی شدند همچون نکات بهداشتی و پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

لوریس چکناواریان با اشاره وضعیت خوب جسمانی خود خاطرنشان کرد: خوشبختانه مشکل خاصی ندارم و با توجه به کمرنگ شدن بیماری کرونا برای بازگشت به صحنه موسیقی مشتاق هستم،

این امیدی بزرگ برای همه هنرمندان عرصه موسیقی است که بتوانند بار دیگر مخاطب را از نزدیک همراه با خود داشته باشند.

بیوگرافی لوریس چکناواریان

لوریس هایکازی چکناواریان(زادهٔ ۲۱ مهر ۱۳۱۶ در بروجرد) آهنگساز، رهبر ارکستر، نویسنده و نقاش ایرانی ارمنی‌تبار است. وی یکی از چهره‌های شناخته‌شدهٔ فرهنگی ایران و ارمنستان است.

لوریس چکناواریان به‌عنوان آهنگساز تاکنون بیش از ۷۵ اثر شامل ۶ اپرا، ۵ سمفونی، ۱ اوراتوریو، ۱ رکوئیم، آثاری در زمینهٔ موسیقی کُر، موسیقی مجلسی، موسیقی باله، پیانو و خوانندگی، و همچنین کنسرتوهایی برای پیانو، ویولن، گیتار، سلو و پیپا، در کنار موسیقی‌های متن فیلم ساخته‌است. او بیش از ۱۰۰ اثر با لیبل‌هایی مانند آرسی‌ای، فیلیپس، اِمی و ای‌اس‌وی منتشر کرده‌است.

لوریس چکناواریان بسیاری از ارکسترهای مهم جهان از جمله ارکستر فیلارمونیک ارمنستان، «فیلارمونیک سلطنتی انگلستان»، «فیلارمونیک سلطنتی لیورپول»، «ارکستر مجلسی انگلیس»، «ارکستر سمفونیک لندن» را رهبری کرده‌است.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، محسن ابرهیم زاده، مهراد راد، امین گروسی قطعات جدیدی را منتشر کرده اند که در  صفحه تازه های شنیداری تقدیم حضورتان می شود.

 

 

غیرعادی_محسن ابراهین زاده

قطعه جدید «غیر عادی» از محسن ابراهیم زاده منتشر شده که تهیه و مدیر تولیداین قطعه رو مهدی کرد ، ملودی و ترانه را امید اقدسی ، تنظیم و میکس را مجید الماسی انجام داده اند .

 

حسن ابراهیم زاد / خبرگزاری شنو

 

 

 

دلباختم _مهرداد راد

قطعه جدید «دلباختم» از مهراد راد منتشر شده که ترانه این قطعه رو محمد ابراهیمی، میکس و مستر را امید سلیمانی و تنظیم را بابک مافی انجام داده اند.

 

دلباختم / خبرگزاری شنو

 

 

 

بعد از تو _امین گروسی 

قطعه جدید «بعد از تو»از امین گروسی منتشر شد که ترانه و ملودی این قطعه را عرشیاس و کارگردانی را امیر زاهدیان فرد و تنظیم را توحید ایرانخواه انجام داده اند.

 

امین گروسی / خبرگزاری شنو

 

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، “پری ملکی” موسیقی دان پیشکسوت ایرانی با تاکید بر اینکه تنهایی قرنطینه برای هنرمندان موسیقی دستاوردی نداشته است، در این زمینه گفت: این تنهایی برای ما دستاوردی نداشت؛ چراکه خروجی‌ بخصوصی نداشت. یک موزیسین زمانی می‌تواند کار کند که امید داشته باشد کارش مطرح، دیده و شنیده می‌شود.

یک موزیسین به حضور زنده مردم نیاز دارد. یک نقاش برایش مهم نیست که مردم باشند یا نباشند، ولی ما موزیسین‌ها به حضور و انرژی آدم‌ها نیاز داریم.

این خواننده و موسیقیدان ایرانی که در حاشیه مراسم جشن تولد هنرمندان پیشکسوت متولد آبان ماه حاضر شده بود و اظهار کرد: «در این دو سال گذشته، بزرگترین نعمتی که از دست دادیم این دور هم بودن، گردهمایی‌ها و سفرهایی بود که با هم می‌رفتیم.

چون ما الان خیلی به این چیزها احتیاج داریم و در سن و سالی هستیم که همگی به این بودن با هم و عشق مشترک احتیاج داریم و متأسفانه در این دو سال گذشته همه این‌ها را از دست داده بودیم.»

ملکی ضمن اشاره به این نکته که در این دو سال خانه‌نشین بوده است، ادامه داد: «متأسفانه بیشتر خانه بودم. من که همیشه فعال بودم، در دوران کرونا هیچ کاری نمی‌توانستم انجام بدهم و خیلی دوران سختی بود.

شاگردانی داشتم اما بیشتر تدریس آنلاین بود و کار خوابیده بود. تنها چیزی که توانست من را نگه دارد، ورزش صبح به صبح بود. این خیلی غم‌انگیز بود که گاهی می‌دیدم تمام روز حتی یک کلمه حرف نزدم و تنهای تنهای بودم.»

ملکی همچنین اضافه کرد: «ممکن است در تنهایی‌ام کارهایی ساخته باشم اما وقتی نمی‌توانم به دلیل شرایط کرونا آن‌ها را جایی ارائه کنم یا در استودیو ضبط کنم، خب این تنهایی فایده‌ای ندارد.»

انتفاد از وضعیت و جایگاه زنان در حوزه موسیقی

موزیسین پیشکسوت کشورمان سپس سخنانی را در انتقاد از وضعیت و جایگاه زنان در حوزه موسیقی کشور بیان کرد. این خواننده همچنین با اشاره به این نکته که با وجود سختی‌های فعالیت در این حوزه، تا به حال به فکر عقب‌نشینی نیفتاده است.

ملکی گفت: «من خیلی محکم‌تر از این حرف‌ها هستم و اجازه نمی‌دهم چیزی من را از این راه منصرف کند؛ برای اینکه من از کودکی به این کار آمدم و ادامه دادم.»

وی با تصریح این نکته که در نسل جدید افراد کمی هستند که تاب سختی‌های این حوزه را داشته باشند، اظهار کرد:

«متأسفانه اتفاقی که افتاده این است که شبکه‌های مجازی سبب شده تا جوان‌ها که صبوری ندارند، بروند و هر چیز غلطی را بخوانند. چهار تا کامنت می‌گیرند و دچار توهم می‌شوند و این خیلی بد است.

متأسفانه آن راهی که باید طی کنند تا به نقطه درست برسند را از دست می‌دهند. به نظرم اگر همین‌طور پیش برود، آینده موسیقی، آینده خوبی نیست.»

ملکی، موزیسین پیشکسوت کشور در آخر به عشق قوی‌اش به موسیقی اشاره کرد و گفت: «فقط دلم و عشقم بوده که من را در این راه (موسیقی) نگه داشته است.

این عشق به قدری قوی است که من را نگه دارد و بگذارد که ادامه بدهم. شاید این عشق در برخی جوان‌ها و در وجود هر فردی نباشد، چون سختی‌اش زیاد است و بی‌توجهی آدم را خرد می‌کند.

مگر اینکه آدم آن عشق را در وجودش به حدی قوی کند که به بی‌توجهی‌ها اهمیتی ندهد و من این کار را کردم.»

بیوگرافی پری ملکی

ملکی با نام شناسنامه‌ای عذرا خباز یزدی‌ها در ۱۵ آبان ماه ۱۳۳۰ در محله درخونگاه بازار تهران به دنیا آمد. در خانه‌ای بسیار سنتی و قدیمی و بزرگ که اقوام را در کنار هم گرد آورده بود.

پری ملکی ششمین فرزند خانواده بود. پدرش به تجارت چای اشتغال داشت. از شش سالگی همراه با خانواده به منزلی در محله جمال‌آباد نیاوران نقل مکان کردند. از این ایام بود که به موسیقی رادیو گوش می‌کرد و آنچه می‌شنید، فرا می‌گرفت.

علاوه بر اجرای کنسرت‌هایی در ایران، فرانسه، آلمان، انگلیس، اتریش، بلژیک و سوییس با سه فیلم مستند به کارگردانی خسرو سینایی و فیلم مستند “بارکوله کشی” همکاری کرده است و نیز به عنوان تنظیم‌کننده موسیقی صحنه‌ها و تعلیم آواز با کیومرث پوراحمد در فیلم سینمایی “شب یلدا” همکاری داشته است.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، گاگیک بابایان نوازنده پیانو و داور جشنواره پانزدهم می گوید سطح کیفی جشنواره ملی موسیقی جوان رشد قابل توجهی داشته است.

گاگیک بابایان نوازنده پیانو و داور جشنواره پانزدهم با بیان اینکه سطح کیفی جشنواره ملی موسیقی جوان رشد قابل توجهی داشته،گفت: کیفیت آثار خوب بود؛ البته همیشه در گروه الف کسانی را داریم که بدون آمادگی کامل شرکت می‌کنند، بدون اینکه درباره اجراینهایی شناختی داشته باشند اما همیشه شرکت‌کنندگان بسیار عالی هستند. امسال هم به راحتی می‌توانستیم از گروه سنی الف ۱۰ نفررا انتخاب کنیم.

گاگیک بابایان داور پیانو تاکید کرد: معمولا همیشه در گروه الف شرکت‌کنندگان مستعد به تعداد قابل توجه داریم، در گروه ب هم به راحتی توانستیم شش نفر را انتخاب کنیم. در گروه سنی ج هم هر سه نفر قابل قبول بودند.

بابایان همچنین درباره سطح کمی جشنواره و تعداد شرکت‌کنندگان گفت: گروه الف به اندازه کافی شرکت کرده بودند، در گروه سنی بانتظار بیشتری داشتیم و گروه ج هم بسیار تعداد شرکت‌کنندگان کم بودند.

کم بودن تعداد شرکت‌کنندگان

بابایان نوازنده پیانو درباره کم بودن تعداد شرکت‌کنندگان گفت: علت اصلی را نمی‌دانم اما حدس می‌زنم گروه سنی ج معمولا در دنیایموسیقی حرفه‌ای‌تر هستند

خط و مسیرشان مشخص شده بنابراین شاید خیلی فرصت ندارد یا حتی شاید رقابت در جشنواره برایشانجذابیتی ندارد.

گروه سنی ب هم ممکن است به دلیل دشواری قطعات شرکت نکرده‌اند اما همیشه در گروه سنی الف تعداد شرکت‌کنندگان خوب است. شاید به این دلیل که سن کمتر و علاقه بیشتری به رقابت دارند و نیز شرکت‌کنندگان این گروه سنی از تمام ایران در جشنوارهحضور دارند.

بیشتر آن‌ها در آموزشگاه‌های موسیقی تحصیل می‌کنند و چون جشنواره مورد توجه آموزشگاه‌ها هست، به شرکت در اینرقابت ترغیب می‌شوند.

سرفصل این دوره

این داور جشنواره که در تعیین سرفصل‌های این دوره از رقابت جشنواره ملی موسیقی جوان نقش داشته، درباره دشواری قطعات گفت: ضبط کردن قطعات مورد نیاز برای شرکت در جشنواره بسیار دشوار است.

شاید هم یکی از دلایل کم بودن شرکت کنندگان، همین آمادهکردن قطعات بوده؛ رپرتوار جشنواره معمولا ساده نیست و همیشه دشواری‌های خودش را دارد.

ضمن اینکه امسال به دلیل شیوع کووید۱۹ شرایط خوبی هم نداشتیم و همه اینها دست به دست هم داده بود.

گاگیک بابایان ادامه داد: سطح نوازندگی شرکت‌کنندگان بالا رفته و اگر رپرتوار ساده باشد، نمی‌توانیم از بین آن‌ها انتخاب کنیم. به هر حال مسابقهاست و باید دشوار باشد؛ ضمن اینکه شرکت‌کنندگان هم حسابی پیشرفت کرده‌اند.

به نظرم برخی از نوازندگان شرکت‌کننده در جشنواره، به راحتی می‌توانند در جشنواره‌های خارجی شرکت کنند و حرفی برای گفتن داشتهباشند.

برخی از آن‌ها به راحتی می‌توانند در جشنواره‌هایی مانند چایکوفسکی، لیپس، شوپن و دیگر مسابقات بین‌المللی شرکت کنند.

او معتقد است جشنواره موسیقی جوان در ارتقای سطح کیفی موسیقی در کشور سهم داشته و تاکید می‌کند که درباره نوازندگی پیانوبدون تردید و به طور قطع جشنواره ملی موسیقی جوان موثر بوده است چرا که باعث ایجاد انگیزه شده است.

گاگیک بابایان در پایان یک درخواست را مطرح کرد. او از شرکت کنندگان گروه سنی الف خواست که برای شرکت در جشنواره عجلهنداشته باشند و توضیح داد: برخی از شرکت‌کنندگان گروه الف اصرار دارند در جشنواره شرکت کنند در حالی که هنوز آمادگی کاملندارند.

گاگیک بابایان زادهٔ ۳۰ دی ۱۳۳۴موسیقی‌دان و نوازندهٔ ویولن، ارمنی‌تبار اهل ایران است. او یکی از شاگردان مانوک پاریکیان است و در سال ۱۳۵۲ نفر اول ویلن نوازی ایران شد.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یک پیانوی زمینی ساخته‌اند. در ابتدا این پیانو قرار است در ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود. طراحی آن به شکلی بوده است که هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی که کسی از روی آن عبور نمی‌کند، خاموش شود.

«فرید خیری»، یکی از طراحان و سازندگان این پیانو در این باره گفته است: «ایدۀ اولیه ساخت پیانوی زمینی از سوی مهندس معطری که امر طراحی و معماری این بخش از  گنجینه موسیقی را بر عهده داشتند به ما داده شد.بعد از پذیرش این پیشنهاد با همراهی همکارم احمد بینا، فاز نخست، یعنی تحقیق و پژوهش را شروع کردیم. با بررسی نمونه‌های مشابه خارجی به یک طرح اولیه رسیدیم. در گام بعدی نمونۀ اولیه را ساختیم. چند ماه وقت صرف این نمونه شد تا در نهایت به خروجی نهایی پیانو برسیم.»

به گفتۀ طراح یکی از نخستین های پیانوی زمینی در ایران، ساخت این پیانو دو چالش بزرگ داشته. یکی داشتن تمامی اکتاوها و دیگری قابلیت خاموش شدن. او دراین‌باره توضیح می‌دهد: «اصرار مسئول گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو این بود که پیانو، در حد امکان پیانوی واقعی باشد و تمام اکتاوها با پرده‌ها و نیم‌پرده‌های آن کار کنند. به دلیل همین سخت‌گیری، پیانویی که ساخته‌ایم از معدود پیانوهای زمینی جهان است که در آن هم نت سفید کار می‌کند و هم نت مشکی.»

او ادامه داده است: «از آنجا که این پیانو قرار است در ابتدای ورودی حیاط گنجینه موسیقی نصب شود، باید طوری آن را طراحی می‌کردیم که هم توان بالایی برای تحمل عبور مداوم افراد داشته باشد و هم در مواقعی که کسی از روی آن عبور نمی‌کند، خاموش شود که خوشبختانه این چالش را هم با موفقیت پشت سر گذاشتیم.»

این پیانو حدود ۹ متر طول دارد. به‌زودی در گنجینۀ موسیقی ارمنیان جلفای نو نصب می‌شود و در مراسمی از آن رونمایی خواهد شد.

 

انتهای پیام/

  • شنو نیوز