شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

اطلاع از هر خبر موسیقی با سایت خبری موسیقی شنو

۱۰ مطلب در اسفند ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، به نقل از روابط ‌عمومی تلوبیون، «آوای جادویی» مسابقه بزرگ استعدادیابی به تهیه‌کنندگی محمد طهرانی است که در آن محمد اصفهانی، رضا صادقی، رضا یزدانی و محمد معتمدی به عنوان مربی/داور و علیرضا افکاری به عنوان مدیر هنری حضور دارند. علی اوجی هم مجری این مسابقه است.

پخش «آوای جادویی» همزمان با شب نیمه شعبان و میلاد باسعادت امام زمان(عج) به صورت رایگان از تلوبیون پلاس آغاز می‌شود. نخستین قسمت پنجشنبه ۲۶ اسفند در تلوبیون پلاس در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد و سایر قسمت‌ها به شکل هفتگی در این پلتفرم منتشر خواهد شد. فراخوان مسابقه استعدادیابی «آوای جادویی» مدتی قبل منتشر شده بود. در هر قسمت شرکت‌کنندگان قطعاتی از آثار چهره‌های مطرح را اجرا می‌کنند. افراد برگزیده با نظر داوران به مراحل بعد راه می‌یابند.

«آوای جادویی» اولین بخش از بسته عیدانه تلوبیون پلاس در نوروز ۱۴۰۱ است که به ۲۰ میلیون کاربر اپلیکیشن تلوبیون ارائه می‌شود. مخاطبان می‌توانند از طریق سایت یا اپلیکیشن تلوبیون بدون اشتراک (رایگان) و اینترنت نیم‌بها (داخلی) به این مسابقه و صدها محتوای جذاب دیگر دسترسی پیدا کنند. برنامه‌های دیگر بسته عیدانه تلوبیون در روزهای آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، فصل اول ورکشاپ‌های مجموعه تنبور مهر، جمعه ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد. در این فصل «رضا علی‌آبادی» نوازنده و پژوهشگر موسیقی به موضوع اصول و شیوه نوازندگی سالم و اصلاح دست چپ و راست پرداخت.

بخش دیگر این ورکشاپ به شناخت ساز تنبور و ساختمان موسیقایی آن و همچنین تبارشناسی فرهنگی. تاریخی و اجتماعی تنبور و ریشه‌های کهن آن اختصاص داشت.

مجموعه تنبور مهر فصل‌های بعدی سلسله ورکشاپ‌های تنبور خود را به زودی و در سال ۱۴۰۱ ادامه خواهد داد.

بنا بر اعلام روابط عمومی مجموعه تنبور مهر، این مجموعه به محض رفع موانع و فراهم کردن مقدمات اولیه، ورکشاپ‌های خود را در سایر شهرهای ایران نیز برگزار خواهد کرد.

اولین ورکشاپ از سلسله ورکشاپ‌های تخصصی تنبور، زیر نظر رضا علی‌آبادی (نوازنده، آهنگساز و سرپرست گروه تنبورنوازان جامی)، اسفندماه ۱۴۰۰ به همت مجموعه تنبور مهر در تهران برگزار خواهد شد.

این مجموعه با توجه به فعالیت‌های خود در حوزه تولید محتوا و لزوم تحقق هدف‌گذاری آموزشی خود، برگزاری یک مجموعه ورکشاپ آموزشی را نیاز جامعه موسیقی تنبور دانسته و بر این اساس و همچنین تقاضای مخاطبان، تصمیم به برگزاری این مجموعه گرفته است.

این مجموعه ورکشاپ‌ها در فصل اول با ورکشاپ شناخت و اصول مقدماتی و بنیادین ساز تنبور آغاز می‌شود. در فصل‌های بعدی به تجزیه و تحلیل مقام‌ها، تاریخ موسیقی مقامی، سبک‌های مختلف نوازندگی و… می‌پردازد.

مجموعه تنبور مهر اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ با هدف اعتلای ساز تنبور و حفظ و اشاعه موسیقی مقامی شکل گرفته است.

این مجموعه در کنار نشر آثار نوازندگی و تولید محتوا، به برگزاری کلاس‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی رویدادهای تنبور نیز می‌پردازد. فروشگاه تنبور مهر مهم‌ترین بخش این مجموعه است که در آن سازهای مختلفی به فروش می‌رسد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، دیروز موزه‌ی موسیقی میزبانِ شوالیه‌ی آواز ایران بود تا از جدیدترین آلبومِ خود با نام «خنیاگر» با آهنگ‌سازی «مسعود خضری»‌ رونمایی کند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که «شهرام ناظری» که طی روزهای اخیر نشان عالی یونسکو را نیز دریافت کرده، موسیقی شمالِ خراسان را به اجرا درآورده است.

موزه‌ی موسیقی میزبانِ شوالیه‌ی آواز ایران بود

در این مراسم که «محمد حسین توتون‌چیان» (تهیه‌کننده‌ی باسابقه‌ی موسیقی ایران) اجرای آن را برعهده داشت. «علی نصیریان» (بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون) صدا و نغمه‌های شهرام ناظری را طی چند دهه‌ی اخیر آرام بخش دل‌های مردم ایران دانست. گفت: «ما سال‌هاست که با صدای او زندگی می‌کنیم. محمدرضا شجریان (که خدایش بیامرزد) و شهرام ناظری، غزل‌های حافظ و مولانا را با صدای خوبشان برای مردم ایران معنا کردند و این مساله کار کمی نبوده است؛ اگرچه گاهی این حرکتِ بزرگ دستِ کم گرفته شده است. این هنرمندان نماینده‌ی فرهنگ و هنر این کشور در دنیا هستند.»

بازیگر کارکشته‌ی سینما و تئاتر ایران اضافه کرد: «این‌هایی که می‌گویم شعار نیست، اینها واقعیت‌هایی هستند که من به بخشی از آن‌ها اشاره می‌کنم.  موسیقی ما اگرچه دارای مشکلاتِ بسیاری است؛ اما اتفاقاتی از این دست بسیار خوش‌حال کننده هستند. کسانی چون «شهرام ناظری» و «محمدرضا شجریان»، هنرمندانِ خلاقی هستند که فارغ از دولت‌ و مدیریتِ‌ دولتی هنرآفرینی می‌کنند و با همت مضاعفی که دارند تلاش می‌کنند. که بهترین آثار را بدون اتکا به کسی و تنها بر اساسِ خلاقیتِ خود خلق کنند.»

«نصیریان» روی این مساله تاکید کرد که کائنات و کیهان زمان زیادی باید طی کند تا کسانی مثلِ شهرام ناظری و محمدرضا شجریان بتوانند در آن حضور داشته باشند.

در ادامه‌ی این مراسم «چهرزاد بهار» (دختر مرحوم ملک الشعرا بهار) این برنامه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم گفت: «پدرم وقتی فوت کردند. من چهارده سال داشتم و بنابراین او را چندان درک نکردم. اما وقتی شعر او را می‌خوانم متوجه‌ی وجوهی از شخصیت‌شان می‌شوم؟ من در زمانی که در ییلاق کنار او بودم شاهد خلق آخرین قصیده‌شان بودم. من زمانی کنار او بودم که دنیا درگیر جنگ بود. او از جنگ بیزار بود و تلاش می‌کرد تا با شعر این بیزاری از جنگ را اعلام کند.»

او در ادامه‌ی صحبت‌های‌ش گفت: « من با این سن و سالم آمدم. تا به فرهنگ و هنر ایران زمین احترام بگذارم؛ به‌خصوص این‌که استاد ناظری، چند غزل از بهار خوانده که بسیار زیباست. هنرمندانی مانند شهرام ناظری نیز مانند بهار تلاش می‌کنند تا با خلق آثار موسیقایی مختلف این انزجار خود از جنگ را اعلام کرده و دنیا را به شعر و ادب و فرهنگ دعوت کنند. پس چه اتفاق خوشایندی که امروز شاهد رونمایی از آلبوم جدید استاد شهرام ناظری هستیم.»
شهرام ناظری خواننده موسیقی ایرانی هم پس از صحبت‌های چهرزاد بهار گفت: «اثر «خنیاگر» در حقیقت با در نظر گرفتن موسیقی خراسان با همکاری مسعود خضری در هشت سال گذشته تولید شد. البته شرایطِ انتشارِ آن فراهم نمی‌شد. تا اینکه آقای غلامحسن افشاری (مدیرعامل شرکت صوتی تصویری سروش) این اثر را به بازار آوردند. که در چنین شرایطی که سی‌دی به هیچ عنوان فروش ندارد و از آن طرف همه‌چیز ناراحت‌کننده است. این جای خوش‌حالی دارد که بعد از این انزوای انتشار اثر قابل توجهی در عرصه موسیقی ایرانی هستیم.»‌

خواننده‌ی برجسته‌ی موسیقی ایران به این نکته اشاره کرد که در شرایطِ خوبی به سر نمی‌برد: «من آثار منتشرنشده‌ی زیادی در حوزه‌های مختلف دارم. اما شرایط به گونه‌ای عجیب است که هیچ فرقی برای‌م نمی‌کند که به انتشار دربیایند یا خیر؟ اما به هر حال تصور می‌کنم انتشار چنین آلبومی می‌تواند دربرگیرنده نور امیدی باشید که به آینده امیدوار باشیم.»

محمدرضا درویشی پژوهشگر موسیقی ایرانی

محمدرضا درویشی پژوهشگر موسیقی ایرانی و مشاور عالی آلبوم «خنیاگر» هم در بخش دیگری از این مراسم ضمن ارائه توضیحاتی درباره موسیقی ردیف دستگاهی ایران. موسیقی غربی، موسیقی نواحی ایران، موسیقی پاپ و کارکردهای موسیقایی آنکه در برخی جهات تعابیر اشتباهی نیز از آنها می‌شود. اظهار کرد: «چه در زمینه اجرای سازها و چه در زمینه آواز خوانی، استاد محمدرضا شجریان از جمله خوانندگانی بود که توجه زیادی به موسیقی اقوام ایران به ویژه منطقه خراسان داشت.

در این چارچوب اما استاد شهرام ناظری قبل از اینکه دستگاه شور را بشناسد مقام‌های کردی را به درستی هرچه تمام تر اجرا کرد. او مقام‌های کردی را به درست ترین شکل ممکن بلد است. مسیری که وی در موسیقی ردیف دستگاهی ایران هم طی کرد و شرایطی را ایجاد کرد که وی از ممتازترین افراد در حوزه آواز شود. اینها استعداد و ممارستی می‌خواهد که می‌تواند تبدیل به خصوصیت بارز شهرام ناظری شود.»

وی افزود: «خصوصیت دوم شهرام ناظری به همان زمان بیست سالگی این هنرمند برمی‌گردد و آن صدای اختصاصی شهرام ناظری است که هیچ‌کس تاکنون نتوانسته مانند او باشد. او شیوه خاص خوانندگی خود را داشت که از هیچ هنرمندی تقلید نکرد و هیچ هنرمندی هم نتوانسته مانند او تقلید کند. بنابراین وی یک شخصیت منحصر به فرد در عرصه موسیقی، با توجه به دو خصوصیتی است که به آن اشاره داشتم. من امیدوارم غیر از کارهایی که او در دست انتشار دارد.

مسعود خضری نوازنده دوتار خراسان و آهنگساز آلبوم «خنیاگر» هم در این مراسم گفت: «موسیقی منطقه خراسان هنوز مهجور واقع شده و روی آن کار چندانی صورت نگرفته است. بنابراین از مدت‌ها پیش به سراغ استاد ناظری رفتیم. تا موسیقی منطقه خراسان با محوریت ساز دوتار به واسطه کاراکتر صدای جناب ناظری و ویژگی‌های موسیقی خراسان بیشتر به مردم شناسانده شوند. استاد ناظری اگر چه از حوزه موسیقی منطقه خراسان نبود اما زحمات بسیار زیادی کشید که جا دارد از او به واسطه این همکاری قدردانی ویژه‌ای داشته باشم.»

این هنرمند و نوازنده دو تار پس از پایان صحبت‌های خود به اجرای یک قطعه موسیقایی از موسیقی مقامی منطقه خراسان پرداخت.

بعد از اجرای این بخش از برنامه در حضور مدیرعامل خانه موسیقی. مدیر دفتر موسیقی و سرود و شعر سازمان صدا سیما، مدیرعامل شرکت صوتی تصویری سروش و داود گنجه‌ای از آلبوم «خنیاگر» به صورت رسمی رونمایی شد.

حمیدرضا نوربخش، داود گنجه‌ای، علیرضا قزوه، داریوش پیرنیاکان، فاطمه معتمدآریا، شاهرخ تویسرکانی، قاسم رفعتی. حمیدرضا عاطفی، محمدرضا ورزی، علیرضا میرعلی نقی، از جمله هنرمندانی بودند که در این برنامه حضور داشتند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، آلبوم سمفونی شماره یک «۱۳۹۳» یکی از تازه‌ترین مجموعه‌های منتشر شده در فرآیند تولید، بازاریابی و فروش محصولات موسیقی کشورمان است که طی روزهای اخیر به آهنگسازی امیرحسین جزءرمضانی به رهبری ولادیمیر سیرنکو و اجرای ارکستر سمفونیک ملی اوکراین منتشر شده است.

در توضیحات این آلبوم آمده است:

اثر پیش رو در طی سال‌های ۱۳۹۳-۱۳۹۲ به عنوان پایان‌نامه فارغ‌التحصیلی آهنگساز در چهار موومان نگارش شده. که به محمدرضا تفضلی، عضو هیئت علمی دانشگاه هنر و استاد راهنمای این سمفونی تقدیم شده است.

«۱۳۹۳» سال اتمام این سمفونی است؛ سالی که نقطه عطفی در زندگی شخصی و هنری آهنگساز به‌شمار می‌رود. از این‌رو، این سمفونی «۱۳۹۳» نام‌گذاری شده است.

در این سمفونی، بستر کلیت موسیقی فضای تُنال قرن بیستم (تنال آزاد) است که در برخی بخش‌ها زبان هارمونیک روابط فونکسیونل کلاسیکی ندارند. به همین دلیل، برای ایجاد روابط موسیقایی از تُن‌های مرکزی در هر بخش استفاده شده که این خود سبب شکل‌گیری وحدت در طول اثر شده است.

فرم‌های موجود در این سمفونی عبارتند از: سونات، اسکرتسو (سه‌بخشیِ مرکب)، پاساکالیا و روندوسونات. باید گفت که آهنگساز در زمان خلق این اثر تحت تأثیر برخی از آهنگسازان قرن بیستم به‌ویژه دمیتری شستاکویچ بوده است.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۱
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، رمان چاپ نشده‌ای از لئونارد کوهن، شاعر و خواننده معروف کانادایی، پاییز آینده روانه بازار کتاب می‌شود. این کتاب که «باله‌ی جذامیان» نام دارد و در سال ۱۹۵۶ نوشته شده، درباره روابط سمی و تلاشی است که افراد صرف حفظ آنها می‌کنند.

آنطور که در زندگینامه کوهن به قلم ایرا بی نادل آمده، این کتاب ۹۱ صفحه‌ای، روایت‌گرِ داستان یک کارمند فروش ۳۵ ساله است که با پدربزرگ پیر خود در یک پانسیون تنگ و کوچک ساکن می‌شود. پدربزرگ داستان دچار حملات پرخاشگری می شود و راوی داستان، که تا پایان بی‌نام باقی می‌ماند، نیز در درون خود نوعی پرخاشگری نوظهور احساس می‌کند.

رمان کوهن اینطور آغاز می‌شود:

پدربزرگم آمد تا با من زندگی کند. جای دیگری برای رفتن نداشت. چه اتفاقی برای فرزندانش افتاده بود؟ مرگ، زوال، تبعید، در این باره خیلی چیزی نمی‌دانم.

این رمان ابتدا از سوی دو ناشر رد شد؛ کوهن که در سال ۲۰۱۶ در سن ۸۲ سالگی درگذشت در جایی گفته بود رمان باله جذامیان احتمالا از اولین رمان تحسین شده او (بازی محبوب) که در سال ۱۹۶۳ منتشر شد، رمان بهتری است.

باله جذامیان روز ۱۱ اکتبر ۲۰۲۲ (۱۹ مهر ۱۴۰۱) همراه با ۱۵ داستان کوتاه و متن یک نمایشنامه رادیویی از آرشیوهای کوهن که همگی بین سال‌های ۱۹۵۶ تا ۱۹۶۱ نوشته شده‌اند، منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، هنرمندان پیشکسوت، شنبه ۷ بهمن ماه در آستانه عید مبعث و در فضایی که بوی بهار در آن پیچیده بود، در کنار محمود سالاری (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، اصغر امیرنیا مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت ارشاد، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر) و جمعی از اعضای هیات مدیره موسسه گرد هم آمده و تولدشان را جشن گرفتند.

مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در ابتدای این مراسم گفت: نمی‌خواهیم ناامیدی که بخش اعظم آن برگرفته از تبلیغات و برنامه های دشمن برای سیاه نمایی و بی‌حساب و کتاب نشان دادن کشورمان است. در بین اعضا رواج پیدا کند. از این رو تا می‌توانید پیام‌های با امید و انرژی در گروه مجازی اعضای این موسسه منتشر کنید. فراموش نکنید. که این موسسه هم یکی از دستاوردها و ظرفیت‌های خوب ایران اسلامی برای خدمت به فرهیختگان فرهنگ و هنر است.

سید عباس عظیمی افزود: این ۱۰ سالی که از تاسیس موسسه گذشته را نقادانه نگاه کنید. از این به بعد تعریف و تمجید را کنار بگذارید و تلاش کنیم. با همفکری موسسه‌ای ایده آل بسازیم و نواقص دوره‌های گذشته را برطرف کنیم.

تاکید بر گسترش خدمات صندوق اعتباری هنر در دولت سیزدهم 

در ادامه مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نیز با اشاره به شعاری در این صندوق مبنی بر این که «باید که خاک درگه اهل هنر شویم»، تاکید کرد: این شعار به معنای واقعی در صندوق اعتباری هنر اجرا می‌شود. بر این باوریم، هنرمند زینت یک مجلس است و از آن مهمتر هنرمندان که خاک مسیر هنر و هنرمندی خورده‌اند، چراغ راه هستند.

به گفته وی، به غیر از موضوع خدمات پایه و موضوع  بسته حمایتی که در روزهای آینده و قبل از آغاز سال نو یک یا دو روز مانده به میلاد امام زمان (عج) تقدیم هنرمندان خواهد شد. مبلغ ۵ میلیون تومان نیز تقدیم هنرمندان دارای نشان یک هنری می‌شود.

در انتهای این مراسم با حضور محمود سالاری معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنای موسسه هنرمندان پیشکسوت ـ لوح و هدیه هنرمندان پیشکسوت اهدا شد.

این جشن که با استقبال پیشکسوتان مواجه شده بود با برش کیک تولد و ثبت این خاطره با گرفتن یک عکس دسته‌جمعی به پایان رسید.

سوسن اصلانی، محمدحسن داورزنی، مهدی منعم. سیاوش طهمورث، احمد عربانی، رشید وطن دوست، رحیمعلی زریان، رضا برجی، ذبیح الله احمدی، طاها بهبهانی، مهدی شمس نیکنام،  نادر رجب‌پور. عزت الله رمضانی‌فر، حسین رحیم‌خانی، ناصر جواهرپور، مهربانو توفیق، جلیل فرجاد، علی فریدونی، محمود نادعلی. سعید شریفیان، احمد عزیز هنرمندان پیشکسوت اسفند ماهی حاضر در این مراسم بودند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، آنسامبل موسیقی «سیریا» به خوانندگی محمد لاریان اولین کنسرت خود را روز نهم اسفند ماه در تالار وحدت تهران پیش روی مخاطبان قرار می‌دهند.

ماکان صغیری تهیه‌کننده سیریا درباره این کنسرت گفت: بعد از گذشت سه سال این گروه اولین کنسرت تهران را ۹ اسفندماه در تالار وحدت برگزار می‌کند.

صغیری  ادامه داد: در این اجرا آنسامبل سیریا با حضور بهروز شریفیان، امیرحسین ماهینی، معین پاکباز. مهدی منفرد، فرشاد برنجی و مهدی ناصری به خوانندگی محمد لاریان علاوه‌بر اجرای آلبوم میز دوتایی، قطعات تازه منتشر شده‌ی. خود را برای اولین بار در تهران به روی صحنه می‌برد.

آنسامبل سیریا سال گذشته برای آلبوم میز دوتایی موفق به کسب مدال نقره گلوبال موزیک شده است.

کنسرت آنسامبل سیریا ۹ اسفندماه در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۴۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

خبرگزاری شنو

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۱
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «سامان احتشامی» می گوید متاسفانه در کشور ما موسیقی دیده نمی شود و اصلا درباره آن صحبتی نمی شود.

درباره‌ی وضعیت آموزش موسیقی

«سامان احتشامی» ” آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی پیانو” درباره‌ی وضعیت آموزش موسیقی گفت: «در زمان گذشته زمانی‌که ما می‌خواستیم در کلاس های آموزشی یک هنرمند شرکت کنیم. در ابتدا آثار آن هنرمند را گوش می‌کردیم و آرزو داشتیم. مثلا جواد معروفی را ببینیم. زیرا در مرحله اول آثار هنرمندان را می شنیدیم و یا کتاب‌های آنها را می‌خواندیم. بعد از آن تصمیم می‌گرفتیم در کلاس‌های این هنرمندان برجسته شرکت کنیم. یادم می‌آید در آن سال ها ساز سنتور فرامرز پایور، ساز تنبک محمد اسماعیلی، ساز نی حسن ناهید، ساز عود منصور نریمان، ساز قانون ملیحه سعیدی، ساز دف بیژن کامکار برای همه ما مهم بود و هر روز گوش می کردیم. همه ما در ابتدا گوش می کردیم. بعد به دنبال پدید آورندگان این آثار می رفتیم زیرا دوست داشتیم مانند آنها ساز بزنیم.»

این هنرمند در ادامه بیان کرد: «متاسفانه در کشور ما موسیقی دیده نمی شود و اصلا درباره آن صحبتی نمی شود. همه ما تا حدودی فیزیک می دانیم مثلا می دانیم گرم یا چگالی چیست ولی در مدارس اصلا درباره موسیقی صحبت نمی شود و به همین دلیل آگاهی جامعه از این هنر خیلی کم است. به مرور زمان بسیاری از اساتید ما از بین رفتند و از ۲۰ سال اخیر به دلیل وجود اینترنت و کامپیوتر آشنایی مردم با هنرمندان بیشتر شد در صورتیکه در زمان ما به دلیل نبود اینترنت بسیاری از هنرمندان را نمی شناختیم.

متاسفانه هنرجویان امروزی فقط یک ساز را می بینند و بعد تصمیم می گیرند آن ساز را یاد بگیرند

متاسفانه هنرجویان امروزی فقط یک ساز را می بینند و بعد تصمیم می گیرند. آن ساز را یاد بگیرند در صورتیکه هیچ اطلاعاتی درباره آن ساز ندارند و حتی حاضر نیستند درباره آن مطالعه کنند.

اساتید امروزی هم حوصله توضیح دادن به بچه ها را ندارند ولی در دوره ما اساتید ارزیابی می کردند و براساس تجربیاتی که داشتند هنرجو را به سمت موسیقی هدایت می کردند. امروزه همه به وسیله اینترنت تبلیغ می کنند و خانواده ها بدون آگاهی این افراد را برای آموزش انتخاب می کنند. خانواده ها باید در ابتدا آثار مکتوب و شنیداری آنها را پیدا کنند و با تحقیق درست این افراد را برای آموزش انتخاب کنند.»

کسانی‌که آموزش می دهند باید مجوز داشته باشند

سامان احتشامی نوازنده در ادامه تاکید کرد: «همچنین کسانی‌که آموزش می دهند باید مجوز داشته باشند پس خانواده ها باید به این موضوع هم توجه کنند. به نظر من مهم ترین موضوع این است که موسیقی در مدارس آموزش داده شود. البته افراد با صلاحیت باید این کار را انجام دهند زیرا مثلا یک معلمی لیسانس دارد و در مدارس فیزیک درس می دهد. در صورتیکه این کار باید به کسی سپرده شود که علم و آگاهی کاملی درباره فیزیک دارد.

بستر مناسب باید فراهم شود تا موسیقی درست به گوش مخاطبان برسد زیرا اگر صدا و سیما از موسیقی حمایت نکند. کودکان موسیقی های دم دستی گوش می کنند و به همین دلیل است که در جامعه ما درصد کمی از مردم موسیقی مناسب و درست گوش می کنند. خانواده ها نمی دانند فرق موسیقی مصرفی و موسیقی خوب چیست در نتیجه باید به آنها آموزش داده شود.»

سامان احتشامی در پایان گفت: «چند نفر تکنوازی تار و سه تار گوش می کنند یا چند نفر به کنسرت های موسیقی بی کلام می روند؟ این مشکلات موسیقی است که باید این مشکلات برطرف شود. باید بپذیریم که پدر و مادرها فرهنگ موسیقایی ندارند چون به آنها آموزش داده نشده و موسیقی درست را به گوش آنها نرساندند در نتیجه فقط بچه های خود را به کلاس موسیقی می برند. تا مثلا با ساز پیانو آهنگ مورد علاقه آنها را بزند. مردم ما موسیقی را بلد نیستند پس در درجه اول باید مردم را با موسیقی خوب آشنا کنیم.»

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، کنسرت‌نمایش«ترانه‌های شرقی» به نویسندگی و کارگردانی «جلال‌الدین دری»، آهنگسازی «پیمان خازنی» و خوانندگی «حجت اشرف‌زاده» روی صحنه می‌رود. شبنم قلی‌خانی، رحیم نوروزی، امیر علی دانایی، سعید زارعی و سمیرا حسینی بازیگران اصلی این اثر هستند.

ما از سال‌های دور علاقه بسیاری به موسیقی دهه ۳۰ تا ۵۰ داشتیم

تهیه‌کنندگان ترانه‌های شرقی(البرز زارع و مرجان رضاخان) در خصوص چرایی تهیه‌ی این اثر اظهار داشتند: «ما از سال‌های دور علاقه بسیاری به موسیقی دهه ۳۰ تا ۵۰ داشتیم. در هر مکان و زمانی آثارِ این دهه رو گوش می دادیم. دورانی که به حافظه‌ی تاریخ سپرده شده است، اما همچنان برای بسیاری دورانِ ماندگارترین ترانه‌هاست. برنامه رادیویی «گل‌ها» به ظهور آهنگسازان و خوانندگان بنامی چون حسین قوامی، غلامحسین بنان، محمود خوانساری، روح‌الله خالقی، مجید وفادار ، پرویز یاحقی، مرتضی محجوبی و البته دلکش و پوران ختم شد.»

تهیه‌کنندگان این تئاتر ادامه دادند: «در این میان از طرف آقای قاسم جعفری کارگردان سینما و تلویزیون، نمایشنامه‌ای در ستایش  موسیقی دهه‌ی ۳۰ تا ۵۰ به قلم آقای جلال‌الدین دری به ما پیشنهاد شد . نمایشنامه با متن ترانه‌ها، ماجرا را برای من و همسرم جذاب‌تر کرد. با رابعه زند و پیمان خازنی از بهترین آهنگسازهای نسل امروز، جلساتی در مورد این اتفاق داشتیم  و مشاوره خوبی به ما دادند . مهم‌تر از همه‌ی اینها متن این اثر و اجرای این ترانه‌ها در دل جریانات تاریخی و سیاسی و اجتماعی آن دوره بود. که برای  ما ایرانی ها تبدیل به یک نشان شده است. از ترانه‌ی «مرا ببوس» تا ترانه‌ی «یک شاخه گل» و «یار دبستانی من». با حجت اشرف زاده که دغدغه مشترکی برای این ترانه‌ها داشت مفصل صحبت کردیم. با جان و دل پذیرفت که کنار ما باشد.»

به گفته‌ی البرز زارع، کنسرت نمایش ترانه‌های شرقی می‌خواهد داستان‌هایی عاشقانه، از کوران حوادثی که سال‌ها بر مردم ایران گذشته را روایت کند . بهانه‌ای برای اجرا این ترانه‌ها با آهنگسازی متفاوت پیمان خازنی و صدای حجت اشرف زاده. برای ما قابل پیش بینی نیست که چنین اتفاقی، با چه استقبالی از نسل جوان روبه‌رو خواهد شد؛ اما هر چه باشد، ستایش این دوران در دل یک کنسرت نمایش فاخر از بهترین لحظات زندگی ما خواهد بود.»

ترانه‌های شرقی ادای دینی است

جلال‌الدین دری (کارگردان)  نیز درباره‌ی این اثر گفت: «ترانه‌های شرقی ادای دینی است به موسیقی ایرانی در دوران شکوفایی خود. سال‌ها می‌گذرد و هنوز برخی از آثار آن دوران بی تاریخ و زمان به حیات خود ادامه می‌دهند. در این دوره شعرا و ترانه سرایان بزرگی به جامعه معرفی شدند و آهنگسازان بزرگی پا به عرصۀ هنر گذاشتند. این ترانه‌ها بدون شک در قلمرو تاریخ به خودی خود به یک نشانه بدل شده‌اند که گرامی‌داشت و یادآوری آن‌ها در این کنسرت نمایش اتفاق می‌افتد و شاید باید خیلی زودتر این اتفاق می افتاد.»‌

پیمان خازنی آهنگساز این اثر در پایان اظهار داشت: «ترانه‌های شرقی یادآوری هنر هنرمندان بزرگ موسیقی ایرانی در دهه‌های ۳۰ تا ۵۰ است که شاهکارهای بزرگی را در موسیقی ما رقم زدند. آثاری که تا هنوز در میان مردم زمزمه می شود و این کار امثال من است که با نگرشی تازه و بازنویسی جدید از آن آثار به ادامۀ حیات آن‌ها در میان نسل جدید به ماندگاریشان کمک کنم. البته که در حال حاضر رفتن به سمت تنظیم تازه‌ای از چنین ترانه‌های ماندگاری کار دشوار و پیچیده‌ای است.»

در این اثر نوازنده پیانو: پیام سوری، نوازنده کمانچه: مجید مظاهری، نوازنده سازهای کوبه‌ای: مهدی ابراهیمی هستند.

ترانه‌های شرقی از ۱۱ اسفند ماه جاری ساعت ۲۱ شب در پردیس تأتر شهرزاد به روی صحنه می رود و از ۱۴ اسفند در دو سانس ساعت ۲۰ و ۲۲ اجرا می‌شود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «علیرضا طلیسچی» خواننده موسیقی پاپ شامگاه جمعه ششم اسفندماه در سالن همایش‌های برج میلاد تهران طی دو سانس به روی صحنه رفت.

علیرضا طلیسچی خواننده موسیقی پاپ شامگاه جمعه ششم اسفندماه در سالن همایش‌های برج میلاد تهران طی دو سانس به روی صحنه رفت.این کنسرت با قطعه «زندگی جونم» آغاز شد و طلیسچی ضمن اشاره به تمدید مجدد کنسرت خود گفت: «تقریباً هیچ افتخاری در دنیا برای من بالاتر از قرار گرفتن مقابل چشمان مخاطبان نیست. خوشحالم که خدا کمک کرد. تا شب خوبی را در کنار شما داشته باشیم.»

پس‌ازآن قطعات «تو فکر می‌کنی کی‌ای»، «نفس»، «به خودم بد کردم»، «ای داد بر من»، «دیوونه‌ دوست داشتنی»، «لیلا»، «دل به دل»، «قاف»، «آخرش قشنگه»، «سختگیر»، و «ای دل غافل» و اجرای مجدد سه قطعه ازجمله قطعه «قاف» پایان‌بخش کنسرت علیرضا طلیسچی بود.

طلیسچی/ خبرگزاری شنو

این خواننده با اشاره به اتفاقات دو سال اخیر و عدم حضور بر روی استیج به دلیل شیوع ویروس کرونا بیان کرد: «این دو سال(کرونا و تعطیلی کنسرت‌ها) فرصت خوبی بود. تا متوجه شوم بعدها، دلم برای این صداها و جیغ‌ها تنگ می‌شود و بعد این دو سال بیشتر سعی می‌کنم در ذهن خودم ضبطشان کنم. درواقع می‌خواهم به حافظه‌ام بسپارم تا روزی که دیگر روی استیج نیستم با آن زندگی کنم البته حالا حالاها نمی‌روم و هستم!»
محمد عارف (گیتار نایلون)، مهراد حیدری (گیتار الکتریک). علی شقاقی (بیس)، امیرحسین آزموده (پرکاشن)، علیرضا رحیمی بشر (درامز). مسیح منتظری (کیبورد) و سهند اسدی (ساکسیفون) به رهبری امیر بهادر دهقان نوازنده کیبورد. علیرضا طلیسچی را در این کنسرت همراهی کردند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز