شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

اطلاع از هر خبر موسیقی با سایت خبری موسیقی شنو

۲۶ مطلب در بهمن ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، پنجمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران از ۳۰ بهمن تا ۷ اسفند ۱۴۰۰ از سوی گروه موسیقی یارآوا و با حمایت گروه موسیقی دانشگاه تهران و دانشگاه هنر به دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا باز هم به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. در فستیوال امسال بخش‌های مختلفی از جمله بخش پخش و معرفی قطعات و آهنگسازان، بخش پژوهشی و آموزشی و بخش گفتگو و گزارش در پلت‌فرم‌های گوناگون طراحی شده‌اند. هر نیم‌شب برنامه‌ی روز بعد در سایت اصلی فستیوال با آدرس (tiemf.com) معرفی و آپلود خواهد شد.

پنجمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک

 در بخش پژوهشی و آموزشی با دعوت از مهمانان داخلی و بین‌المللی هشت سخنرانی‌، چهار کارگاه‌، دو سمینار و دو مسترکلاس‌ تدارک دیده ‌شده‌ است.

 

از جمله رویدادهای این دوره، می‌توان به حضور اُرم فینِن‌دال، آهنگساز آلمانی و استاد آهنگسازی دانشگاه موسیقی و هنرهای نمایشی فرانکفورت، مارکو استروپا، آهنگساز ایتالیایی و استاد آهنگسازی دانشگاه اشتوتگارت، کاسپار یوهانس والتر، آهنگساز و نوازنده‌ی ویولن‌سل آلمانی و استاد دانشگاه بازلِ سوییس و اِستِر لامنِک، نوازنده‌ی کلارینت و استاد دانشگاه نیویورک اشاره کرد.

همچنین امسال، کارگاه‌های متعددی مثل کارگاه سی‌ساوند و غیره زیرنظر یواخیم هاینتس، پرهام ایزدیار، عطیه شاهوردی و فانیس گیولِس برگزار خواهد شد.

از دیگر اتفاقات فستیوال می‌توان به دو مسترکلاس آهنگسازی توسط دیمیتری پاپاگئورگیو و یواخیم هاینتس اشاره کرد.

در بخش سخنرانی‌ آزاد، ارسلان عابدیان، آروین صداقت‌کیش و اُسکار پابلو دی لیسیا، داور مهمان مسابقه‌ی امسال و استاد دانشگاه ملی کیلمز آرژانتین سخنرانی خواهند کرد.

در بخش گفت‌وگوها که از اینستاگرام گروه موسیقی یارآوا به صورت لایو پخش خواهند شد. مهمانانی چون آلیس بلوگلو، مجید تحریری، ماتیاس باور، هانیبال یوسف، مهدی بهبودی و سهیل سهیلی حول موضوعات مختلف صحبت خواهند کرد.

علاوه بر رویدادهای ذکر شده، در بخش کنسرت و اجرا، مجموعه‌ای از حدود ۸۰ اثر صوتی و تصویری و ۳۰ اجرای اول از سراسر جهان در روزهای مختلف فستیوال معرفی خواهند شد.

داریوش دولت‌شاهی، رضا کروریان، آیدین صمیمی‌مفخم، مارتین ماتالون، پدرو گارسیا ولاسکوئز، مهدی جلالی، شاهرخ خواجه‌نوری، آلفنسو بلفیوره، تینا دونکل، رولند کویت، آیدا شیرازی و… از جمله‌ این هنرمندان هستند.

آثار بخش دانشجویی

همچنین آثار بخش دانشجویی و قطعات برگزیده‌ی ششمین مسابقه‌ی آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه‌ی رضا کروریان» از دیگر بخش‌های فستیوال هستند.

در فستیوال امسال نوازندگانی چون آلیس بلوگو، لیلا رمضان، ماتیاس باور، یاسمین شاه‌حسینی، داوید مور، مهرداد غلامی، عسل کریمی و دیگران در بخش اجرای قطعات حضور دارند.

 

شرکت در تمامی برنامه‌های فستیوال با ثبت‌نام قبلی، به صورت رایگان و آنلاین از طریق تماس با گروه موسیقی یارآوا، برای همه میسر است. کلیه‌ی قطعات تا هشت روز پس از انتشار در سایت فستیوال (tiemf.com) در دسترس عموم قرار دارند.

پنجمین فستیوال بین‌المللی موسیقی الکترونیک تهران، شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ راس ساعت ۱۲ بامداد با سخنرانی اولریکه براند آغاز می‌شود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، در ادامه رویدادهای هنری پاویون کشورمان در اکسپوی دبی، کنسرت دو خواننده سرشناس ایران و آذربایجان در سالن ‏Dubai Millennium Amphitheater برگزار می‌شود. انجام این رویداد در راستای اهداف اکسپو در نزدیکی ملت‌ها و با تاکید بر اشتراک‌های فرهنگی دو کشور ایران و آذربایجان است. تا نمادی برای دوستی ملت‌ها و کشورها در اکسپو باشد.

«عالیم قاسم‌اف» سرشناس‌ترین خواننده جمهوری آذربایجان و چهره‌‌‌ای شناخته شده در جهان موسیقی است.

وی برنده جایزه IMC شده که به نوبل موسیقی شهرت دارد؛ این جایزه به پاس فعالیت‌های مستمر قاسم‌اف که او را «بلبل شرق» می خوانند. در راستای معرفی موسیقی مقامی آذربایجان به او اهدا شده است.

قربانی و قاسم‌اف از ساعت ۲۱ روز یکشنبه اول اسفندماه (۲۰ فوریه) تا ۲۲ و ۳۰ دقیقه به وقت دبی به روی صحنه می‌روند.

در این برنامه قطعاتی به زبان‌های فارسی و آذربایجانی با مدیریت هنری و تنظیم حسام ناصری، نوازنده ساز مشتاق و آهنگساز، اجرا می شوند.

سامان صمیمی نوازنده کمانچه و سه‌تار، میلاد محمدی نوازنده تار و سه‌تار،دارا دارایی، نوازنده گیتار باس،زکریا یوسفی نوازنده سازهای کوبه‌ای، پویا سرایی نوازنده سنتور، شایان ریاحی نوازنده سازهای کوبه‌ای به همراه رئوف اسلام‌اف نوازنده کمانچه آذربایجانی قربانی و قاسم‌اف را در این اجرا همراهی می‌کنند.

با مراجعه به سایت رسمی اکسپو۲۰۲۰ به آدرس ‏www.expo2020dubai.com، ورود برای عموم علاقه‌مندان موسیقی آزاد و رایگان خواهد بود.

بنیاد رودکی متولی رویدادهای هنری پاویون جمهوری اسلامی ایران در اکسپوی دبی است.

انتهای پیام/

 

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور وزیر ارشاد و هنرمندان پیشکسوت عرصه موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

 اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر

اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر  ۲۹ بهمن در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای مراسم ویدئوکلیپی به آهنگسازی بهزاد عبدی و خوانندگی محمد معتمدی و به ترانه سرایی کاظم بهمنی، برای زنده نگاه داشتن یاد سردار شهید سلیمانی پخش شد.
با حضور محمد مهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حسن ریاحی (دبیر جشنواره موسیقی فجر)، مجید انتظامی (آهنگساز)، محمود سالاری (معاونت هنری) و محمد الله یاری فومنی (رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد) از سه تن از بزرگان موسیقی یعنی آذرنوش سالک (اولین بانوی نوازنده چنگ)، مرتضی اعیان (نوازنده پیشکسوت تنبک) و فرج علیپور (خواننده و نوازنده کمانچه) تقدیر شد.
در این دوره از جشنواره برگزیدگان جوایز باربد، ترانه و موسیقی و رسانه معرفی شدند.
در ابتدای این مراسم، پس از اجرای سرود ملی ایران و قرائت آیاتی از کلام الله مجید، ویدئو کلیپی در رثای سردار شهید قاسم سلیمانی با صدای محمد معتمدی و به آهنگسازی بهزاد عبدی و شعری از کاظم بهمنی اجرا شد.
محمدمهدی اسماعیلی گفت: از تمام عزیزان اهالی هنر موسیقی که در برگزاری سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر در این شرایط دشوار کرونا نقش‌آفرینی کردند، قدردانی می‌کنم. ما امسال آماده شده بودیم که جشنواره‌های فجر را با حضور حداکثری مخاطبان برگزار کنیم، ولی سویه جدید کرونا باعث شد تا این برنامه‌های طبق پیش‌بینی‌ها پیش نرود و در نهایت ما مجبور شدیم با درصد کمتری از مخاطبان این جشنواره‌ها را برگزار کنیم.
او با اعلام این‌که بیش از ۱۷۰۰ هنرمند در برپایی جشنواره از ۹ استان و کشور‌های خارجی حضور مؤثری داشتند، ادامه داد: این مسئله ظرفیت بالای موسیقی ایران زمین را نشان می‌دهد. این مایه مباهات ما است که هنر موسیقی ایران آن‌قدر زبان گیرایی دارد که در تمام دنیا مورد قبول و پذیرش علاقه‌مندان قرار می‌گیرد و به حضور اهالی موسیقی در حوزه ارتباطات بین‌المللی نیاز داریم.

پیشکسوتان، گنجینه‌های بزرگ و چراغ راه موسیقی ما هستند

اسماعیلی ادامه داد: پیشکسوتان، گنجینه‌های بزرگ و چراغ راه موسیقی ما هستند. پیش از جشنواره در جلسات مختلف داوری به خدمت استادان رسیدم و فکر می‌کنم حضور این اساتید برای ما مایه مباهات است. به دکتر ریاحی که دبیری جشنواره را پذیرفت و همه عزیزانی که زحمت کشیدند ادای احترام می‌کنم، ما نیازمند تجارب این بزرگان هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شکر خدا این جشنواره با نام و یاد شهید وطن، قهرمان ملت ایران، شهید قاسم سلیمانی مزین شد. که این از مواهب جشنواره موسیقی فجر است.
اسماعیلی به چند سیاست راهبردی هم اشاره کرد و گفت: اکثر هنرمندان ایران از فاخرترین و اصیل‌ترین بخش‌های جامعه هستند. که جان‌شان به نام اعتلای جامعه ایرانی و احترام به فرهنگ ایرانی و آیین‌های دینی گره خورده است. هیچ‌کس حق ندارد به جریان هنری و فرهنگی ما با غیر این منظر و نگاه توجه کند. هنرمندان در پیشانی فرهنگ ما قرار دارند که من و همکارانم خادم آن‌ها هستیم.
وی افزود: از نزدیک شاهد تلاش دست‌اندرکاران جشنواره‌های هنری کشور بودم که دراین ایام مجاهدت کردند تا با همه مشکلات، کار‌ها را انجام بدهند. این بی انصافی است که یک نقطه ضعف را به همه بخش‌های این رویداد و دستاورد‌های آن تسری بدهیم. نکته بعدی این است که دغدغه‌های جامعه ایمانی کشور برای ما اهمیت دارد. آیین دینی با تار و پود جامعه ایرانی گره خورده است. اگر فردی کاری کند که به این باور‌ها توهین شود نیز محکوم و اعلام انزجار می‌کنیم. ما برگزارکننده مراسم هستیم. اما اگر فردی خطایی مرتکب شود که توهین به سلوک ایمانی ما باشد. محکوم است و اگر دل عزیزان آزرده شده است من عذرخواهی می‌کنم.

هیئت داوران سومین جشنوارۀ موسیقی و رسانه به ترتیب حروف الفبا:

نرگس ذاکر جعفری/ایلناز رهبر/امیر عبدالرضا سپنجی/یونس شکرخواه/آروین صداقت کیش/مریم قره سو
سیّدعلیرضا میرعلی نقی/سیّدسعید میرمحمّدصادق/ویدا همراز
سپس برندگان جایزه موسیقی و رسانه اعلام شد که لیست برندگان این جایزه به شرح زیر است:‌
گفتگو (مطبوعات): سارا حیدرنژاد از روزنامه شرق؛ با عنوان: «دردا که جز به مرگ نسنجند قدر مرد)
قالب گفتگو (خبرگزاری): علیرضا سعیدی از خبرگزاری مهر؛ با عنوان: «نوستالژی گروه سرود احیا می‌شود؟»
گزارش (مطبوعات): نیره خادمی از پیام ما؛ «دغدغه‌های سبز خجوی نی نواز»
قالب گزارش (خبرگزاری): علیرضا سعیدی از مهر؛ با عنوان «خاموشی چراغ کنسرت‌ها دو ساله می‌شود؟»
قالب یادداشت (مطبوعات): پیمان طالبی از جام جم؛ «بگذار تا مقابل روی تو بگذریم»
یادداشت (خبرگزاری): کامیار صلواتی از نویز؛ «مسلک معاصریت»
رسانه‌های شنیداری: سحر طاعتی از عصر ایران؛ «نوای ماندگار»

در قسمت پایانی اختتامیه جشنواره موسیقی فجر، برگزیدگان جایزه باربد اعلام شدند که اسامی هنرمندان و آثار برگزیده به ترتیب زیر اعلام شده است:

اجرای موسیقی نواحی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهرداد اکبری با اثر «هفت خوان و تنبور»، شاهرخ پناهی فرد با پروژه «سبا»، مجید کلابی با اثر «تالش»
در این بخش دیپلم افتخار به مهرداد اکبری با اثر «هفت خوان و تنبور» رسید و جایزه باربد را مجید کلابی با اثر «تالش» تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: آسو کهزاد با پروژه «پروتیوا»، آرش هژیر آزاد با اثر «بازار وکیل»، پاشا هنجنی با اثر «غبار بی سوار»
در این بخش دیپلم افتخار آرش هژیر آزاد برای آلبوم «بازار وکیل» ادا شد و جایزه باربد به آسو کهزادی برای آلبوم «پ روتیوا» تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی ارکسترال – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: بهنام ابوالقاسم با اثر «همیشه لحظه باران»، امین همایی با اثر «کجا رفته ای»
در این بخش بهنام ابوالقاسم و امین همایی دیپلم افتخار گرفتند و جایزه باربد به هنرمندی تعلق نگرفت.

خوانندگی موسیقی معاصر ایرانی – ارکسترال

نامزد‌های دریافت جایزه: پوریا اخواص برای آلبوم «همیشه لحظه باران»، حسین علیشاپور برای خوانندگی در آلبوم «چله نشین»
در این بخش دیپلم افتخار برای آلبوم «چله نشین» به حسین علیشاپور اهدا شد و جایزه باربد به پوریا اخواص برای آلبوم «همیشه لحظه بارانی» تعلق گرفت.

آهنگسازی کلاسیک غربی

نامزد‌های دریافت جایزه: امیرحسین الله دادی برای پروژه «آن‌های من»، پویان جدید فرد برای اثر «گُمار»، علی رادمان برای اثر «سیلک»، رضا والی برای پروژه «اشتیاق».
در این بخش دیپلم افتخار به علی رادمان برای آلبوم «سیلک» اهدا شد و جایزه باربد به رضا والی برای آلبوم «اشتیاق» رسید.

آهنگسازی موسیقی تلفیقی – بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: حسام اینانلو برای طرح «میان»، سروش پورگودرزی برای طرح «مسخ»، سروش پور گودرزی برای طرح «دایره»، رضا طریقت و یاشار یاری برای «مسیر».
در این بخش دیپلم افتخار به حسام اینانلو برای آلبوم «میان» اهدا شد، اما هیچ اثری حائز شرایط دریافت جایزه باربد شناخته نشد.

 اجرای موسیقی دستگاهی بی کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: پدرام جواد زاده برای «ما، صدا، سنتور»، سامان صادقیان برای «تاروار»، محمد عشقی و المیرا مردانه برای «سرو و تزرو»، آرمان مهدیه برای اثر «به موازات بی نهایت».
در این بخش دیپلم افتخار به محمد عشقی و المیرا مردانه برای «سرو و تزرو» رسید و جایزه باربد را آرمان مهدیه برای آلبوم «به موازات بی نهایت» از آن خود کرد.

آهنگسازی موسیقی پاپ و تلفیقی – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: ارشاد رازانی برای آلبوم «باغ ارم»، گروه پالت برای «نصف النهار مبدا»، مهدی صومعه برای «در خیال او»، امین همایی برای «قبل پاییز، بعدپاییز».
در این بخش دیپلم افتخار به امیر همایی برای آلبوم «قبل پاییز، بعد پاییز» داده شد و جایزه باربد را گروه «پالت» برای آلبوم «نصف النهار مبدا» دریافت کرد.

خوانندگی موسیقی پاپ و تلفیقی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی صومعه برای خوانندگی «در خیال او»، «مهدیا علیزاده برای خوانندگی «باغ ارم»، بهزاد عمرانی برای خوانندگی «احتمالا قهرمانی در کار نیست»، امید نعمتی برای خوانندگی «نصف النهار مبدا».
در این بخش دیپلم افتخار به بهزاد عمرانی برای آلبوم «احتمالاً قهرمانی در کار نیست» رسید و جایزه باربد به امید نعمتی برای آلبوم «نصف النهارمبدا» اهدا شد.

 آهنگسازی موسیقی دستگاهی – با کلام

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی حاجی قاسمی برای «کوچه دلگیر تو شد»، امیر شریفی «شرح این هجران»، محمد علی نجف پور «شب چراغ»، توحید وحید برای «آستان عشق».
در این بخش دیپلم افتخار به مهدی حاجی قاسمی برای آلبوم «کوچه دلگیر تو شد» رسید و جایزه باربد را امیر شریفی برای «شرح این هجران» از آن خود کرد.

خوانندگی موسیقی دستگاهی

نامزد‌های دریافت جایزه: مهدی امامی برای خوانندگی اثر «شرح این هجران»، سید محسن حسینی برای اثر «در دور دست»، مجتبی عسگری برای «بوستان سعدی»، علی مومنیان برای «کوچه دلگیر شد».
در این بخش دیپلم افتخار به مهدی امامی برای آلبوم «شرح این هجران» رسید و جایزه باربد را مجتبی عسگری برای آلبوم «بوستان سعدی» از آن خود کرد.
اجرای موسیقی پاپ – بی کلام
نامزد‌های دریافت جایزه: مصطفی بیاتی برای اثر «ماه یکشنبه من»، الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل برای «رنج».
در این بخش دیپلم افتخار به مصطفی بیاتی برای اثر «ماه یکشنبه من» رسید و جایزه باربد را الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل برای پروژه «رنج» از آن خود کردند.
اجرای موسیقی کلاسیک
در این بخش جایزه باربد به مهرداد غلامی برای آلبوم «قطعاتی برای فلوت» اهدا شد.

بهترین ناشر

نامزد‌های دریافت جایزه: نشر «جوان» با مدیریت نیما جوان، نشر «ماهور» با مدیریت سید محمد موسوی، نشر «نسیم مهر آوا» با مدیریت محمد غلامی، نشر «نوفه» با مدیریت معین فرزاد.
در این بخش ضمن تقدیر از نشر «ماهور» دیپلم افتخار به نیما جوان مدیر نشر «موسیقی جوان» اهدا شد و جایزه باربد را معین فرزاد مدیر نشر «نوفه» از آن خود کرد.
راپسودی ایرانی برای سازسولو و ارکستر سمفونیک
نامزد‌های دریافت جایزه: فرید اسماعیلی ابهری، محسن جوزی، عارف شاهد نواز، پوریا لاچینی
در این بخش دیپلم افتخار به فرید اسماعیلی ابهری اهدا شد و جایزه باربد را پوریا لاچینی از آن خود کرد.
سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر با هدف گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به دبیری حسن ریاحی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار شد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، ستاد برگزاری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر از مقام هنری سه هنرمند پیشکسوت موسیقی کشورمان قدردانی می‌کند.

بزرگداشت سه پیشکسوت موسیقی در جشنواره فجر

به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر، بزرگداشت مرتضی اعیان نوازنده و مدرّس تنبک، آذرنوش صدرسالک نوازنده و مدرس هارپ و فرج علیپور نوازنده کمانچه و از چهره‌های مطرح موسیقی لرستان در اختتامیه جشنواره موسیقی فجر برگزار می شود.

مرتضی اعیان از سردمداران جریان اصیل تمبک نوازی در تاریخ موسیقی معاصر است. وی متولد ۱۳۲۵ و از هنرمندان صاحب سبک و تاثیر گزار در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی است. نوازندگی استاد اعیان در اواخر دهه شصت همراه با اساتید موسیقی ایران در کنسرت های سه گانه «پیام نسیم»، «دل مجنون» و «سروچمان» و همچنین اجرا با گروه دستان به عنوان هسته‌ی اولیه‌ی گروه، درخشان‌ترین برگ‌های کارنامه هنری ایشان است. در سالهای اخیر تالیف کتاب تمبک از این هنرمند به تصحیح اشکالات آموزشی این ساز کمک شایانی کرده است.

آذرنوش صدرسالک دارای مدرک درجه یک هنری، نوازنده و مدرس ساز هارپ، متولد ۱۳۳۴ و دانش آموخته هنرستان عالی موسیقی است. آذرنوش صدرسالک همسر مجید انتظامی با سابقه بیش از سی و پنج سال نوازندگی هارپ در ارکستر سمفونیک تهران است. او علاوه بر آموزش هارپ و آهنگسازی، مدیر هنرستان موسیقی دختران نیز بوده‌است.

فرج‌ علیپور متولد ۱۳۳۷ هنرمند اهل خطه لرستان از چهره‌های بسیار محبوب در حوزه موسیقی نواحی است. او را امانت دار سبک بزرگان موسیقی لرستان مانند علیرضا حسین خوانی و پیرولی کریمی می‌دانند. اجرای موسیقی اصیل و ریتیمیک لرستان در کنسرت های بی شمار داخلی و خارجی و انتشار ده‌ها آلبوم موسیقی نواحی مانند: دالکه، شادیانه و تال تنها بخشی از کارنامه هنری این هنرمند است.

سی‌ و هفتمین جشنواره موسیقی فجر هم‌زمان و دربزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار می شود و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشست های پژوهشی برنامه های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، تنها مدرس سازهای کوبه‌ای یزد از ساز «اربونه» که بعضاً به اشتباه «عربونه» نیز نوشته می‌شود به عنوان یکی از آلات موسیقی اصیل این شهر جهانی یاد می‌کند و می‌گوید: برخی افراد، سازهای اربونه، دایره، داریه و دف را یکی می‌دانند که این موضوع درست نیست و شاید از نظر ظاهری به هم نزدیک باشند ولی هر یک از نظر صدادهی، ساخت و نحوه نواختن، متفاوت‌ هستند.

اکثر شهروندان یزدی با ساز بومی «اربونه» در این شهر میراث جهانی آشنا هستند ولی غالباً متصور هستند. که برای ساز اربونه، علم موسیقی خاصی وجود ندارد. آن را به‌ صورت بداهه یا تجربی می‌نوازند ولی تنها مدرس سازهای کوبه‌ای یزد موفق شده. برای تدریس این ساز بومی، روش تدریس نوشته و این ساز را به‌ صورت علمی آموزش دهد.

بیوگرافی «اسفندیار نجمی»

«اسفندیار نجمی» متولد شهریور ۱۳۵۱ در شهر یزد است که موسیقی را از دوران نوجوانی با ساز تُنبک شروع کرده. از سال ۱۳۶۹ همزمان با تحصیل در دانشگاه شیراز، نوازندگی تنبک را به‌ صورت حرفه‌ای زیر نظر استاد «نوید افقه» گذرانده است.

این مدرس سازه‌های کوبه‌ای که در داخل و خارج کشور اجراهای متعددی را داشته است. در گفت‌وگو خود در مورد ساز اربونه و اصالت آن‌ اظهار می‌کند: برخی افراد، سازهای اربونه، دایره، داریه و دف را یکی می‌دانند و آن را به‌عنوان دف و با نام قدیمی دایره می‌شناسند که این موضوع درست نیست و سازهای نام‌برده شاید از نظر ظاهر به هم نزدیک باشند اما از نظر صدا دهی، ساخت و نحوه نواختن، تفاوت‌هایی را شامل می‌شوند.

وی ادامه می‌دهد: برخی دیگر، واژه ی اربونه را به‌جای الف با عین می‌نویسند که این کار نیز اشتباه است و اربونه با حرف عین در معنی آن تغییر ایجاد می‌کند. معنی لغوی اربونه در فرهنگ لغت فارسی، استوانه کوچک آمده است.

در مورد نواختن این ساز مباحث زیادی وجود دارد

نجمی با بیان این که در مورد نواختن این ساز مباحث زیادی وجود دارد، راجع به اجزای تشکیل دهنده ساز اربونه می‌گوید: اربونه از قسمت‌های مختلفی همچون پوست، عام اربونه(چوب دور اربونه)، سیم‌کشی داخل اربونه، تعدادی قُر(کره‌های برنجی تو خالی که در آن گلوله‌ای قرار دارد)، تعداد زیادی حلقه و میخ‌های کوچک زردرنگ که به عام اربونه متصل است، تشکیل شده است.

وی در خصوص تاریخچه اربونه نیز بیان می‌کند: اطلاعات دقیقی در این باره در دسترس نیست اما گفته‌ شده که برای اولین‌ بار در شب زفاف «سلیمان» و «بلقیس» از این ساز استفاده‌ شده است ولی میتراییان و زرتشتیان معتقد بودند که این ساز نمادی از خورشید است و استفاده از آن را موجب شادی و برکت می‌دانستند.

پژوهش هایی در باره ساز اربونه

به گفته نجمی ، البته «یاسر منتظری» پژوهش‌هایی در مورد ساز اربونه انجام داده‌ که در کتاب خود به نام «سرگذشت موسیقی یزد» از آن یاد کرده است. البته هنگامی‌ که در جشنواره موسیقی آیینی تهران شرکت داشتم، گفت‌وگویی با «کیوان پهلوان» پژوهشگر موسیقی آیینی داشتم که بعدها در مستندی به نام «دایره یزد و نائین» ارائه شد ولی اشتباهاً از اربونه یزدی به نام دایره یزدی یاد کرده‌ است.

این فعال بخش موسیقی یزد با اشاره به این که ساز اربونه در یزد بیشتر مورد استقبال خانم‌ها در مراسم‌های شادی بوده است، عنوان می‌کند: هرذچند استقبال از این ساز در یزد مطلوب است ولی متاسفانه هنوز هم عده زیادی آن را با دف، اشتباه می‌گیرند.

نجمی خاطرنشان می‌کند: تا سال ۱۳۷۴، اربونه فقط توسط روانشاد «اردشیر بازاده» تدریس می‌شد و در همان زمان، من نیز کار تدریس را آغاز کردم که در آن دوران به‌ یک‌ باره ساز دف، در یزد فراگیر شد و اربونه رو به فراموشی سپرده شد که با مشورت‌ها و تبلیغات زیاد با کمک‌های زیاد آقای بازاده توانستیم تا حدودی اصالت این ساز را زنده نگه داریم.

نحوه آشنای وی با ساز اربونه

وی که در مراسم‌های مذهبی با ساز اربونه آشنا و به آن علاقه مند و سپس آن را به‌ صورت خودآموز فراگرفته است. می‌گوید: پس از این که در نواختن این ساز به جایگاه مطلوبی رسیدم. مصمم به نوشتن نُت و زبان موسیقی برای این ساز شدم. لذا با شبیه‌سازی نت‌های تنبک برای این ساز، تا حدودی توانستم در این زمینه موفق عمل کنم.

نجمی در مورد فعالیتها و تجربیات خود در این ساز نیز متذکر می‌شود: اولین اجرای زنده خود را در تهران تجربه کردم. زمانی که برای خدمت سربازی به تهران رفته بودم در چند گروه از جمله گروه موسیقی پادگان جهاد خودکفایی ارتش، کار نوازندگی سازهای کوبه‌ای و تنبک را انجام می‌دادم. بعد از آن اجراهای متعددی با گوه موسیقی سنتی یزد که مدیریت آن به عهده «مهدی لشکری» و سرپرستی آن به عهده «سعدالله باقریان» بود داشتم. البته لازم به ذکر است که کلیه تمرینات ما نیز در منزل «کاظم حلبی‌کار» بود و تنظیم آهنگ و اشعار گروه به عهده وی بود.

خاطره‌انگیزترین اجراهایش

این مدرس موسیقی در مورد یکی از خاطره‌انگیزترین اجراهایش می‌گوید: در شهریورماه سال ۱۳۸۲ برنامه‌ای در دبیرستان ایرانشهر برگزار شد. که در آن تمام دانش‌آموختگان این دبیرستان از ابتدای تأسیس تا فعالیت کنونی این دبیرستان از کل کشور دعوت‌ شده بودند. برای این برنامه گروه موسیقی به سرپرستی «علی‌محمد مهنام»(بیکس) تشکیل داده شد. که در این گروه اساتید به نام یزدی همچون «محمدرضا روح‌بخش» حضور داشتند. افتخار بزرگی بود که من نیز در این گروه موسیقی فعالیت داشتم.

وی با بیان این که عمدتا در داخل کشور اجرا دارد. در مورد اجراهای خارج از کشورش نیز یادآور می‌شود: نوروز سال ۱۳۸۸ به دعوت کنسولگری ایرانیان در هنگ‌کنگ و انجمن پارسیان هند. برنامه‌ای در دو بخش تک‌نوازی اربونه و خواندن آوازهای محلی در این شهر اجرا کردم. دی‌ماه سال ۱۳۹۷ نیز در یکی از مراسم‌های شهر دهلی هند. تک‌نوازی اربونه و در بخش دیگر با گروه موسیقی حاضر در آن مراسم هم‌نوازی داشتم. همچنین مذاکراتی با یکی از اعضای پارسیان هند داشتم. که تمایل زیادی داشتند تا یک گروه اربونه نوازی در هند اجرا داشته باشد. که قرار است این امر در آینده صورت پذیرد.

وی ادامه می‌دهد: در تهران نیز دو سال پیاپی در جشنواره موسیقی آئینی که در تالار وحدت اجرا شد. افتخار نوازندگی داشتم که جشنواره نیز به سرپرستی «هوشنگ جاوید» برگزار شده بود. همچنین دو بار هم در جشنواره موسیقی زرتشتیان در تهران گروه‌نوازی اربونه داشتم.

دلیل استقبال کشور هند از ساز اربونه

نجمی در مورد دلیل استقبال کشور هند از ساز اربونه، می‌گوید: همان‌طور که در کتاب‌های تاریخ خوانده‌اید. کشور هند در دوره‌های مختلف با کشور ایران و شهر یزد ارتباط دوستانه و نزدیکی داشته‌ و شهروندان یزدی زیادی در این کشور زندگی می‌کنند. به همین دلیل کشور هند به ساز اربونه به‌ خاطر اصالت ایرانی و یزدی آن، علاقه خوبی نشان داده است.

تنها مدرس سازه‌های کوبه‌ای یزد در پایان از حمایت‌های زیاد اساتید یزدی همچون «محمدرضا صنعتی» و «مهدی لشکری» تشکر می‌کند. از علاقمندان می‌خواهد با توجه به جهانی‌ شدن شهر یزد، برای زنده نگه‌ داشتن اربونه به عنوان یک ساز اصیل یزدی، بیش از گذشته تلاش کنند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «محمد علیزاده» “خواننده‌ی نام‌آشنای موسیقی پاپ” در حاشیه‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر به این نکته اشاره کرده است که تا وقتی موسیقی پاپ در بخش جانبی جشنواره موسیقی فجر قرار ندارد. جذابیت زیادی برای مخاطب نخواهد داشت. او یکی از نقاط ضعف جشنواره موسیقی فجر را قرار نگرفتن موسیقی پاپ یا مردمی در بخش اصلی و داوری‌ها می‌داند.

در جشنواره موسیقی فجر تنها به بخش سنتی و مقامی توجه می شود

«محمد علیزاده» در گفت‌وگو خود با بیان اینکه در جشنواره موسیقی فجر تنها به بخش سنتی و مقامی توجه می شود. اضافه کرده است: «در سال‌های گذشته تنها در جشنواره موسیقی فجر به اجرای کنسرت می‌پرداختیم. که این کار را در دیگر روزهای سال نیز انجام می‌دهیم. اگر موسیقی پاپ به بخش اصلی برود تاثیر بسیاری در پیشرفت موسیقی دارد، هنگامی که موسیقی به بخش اصلی و رقابتی برود اعتبار کسب می کند.»

این خواننده موسیقی پاپ با بیان اینکه با بازیگران سینمایی زیادی دوست هستم، گفت: «با محسن کیایی رفاقت دیرینه دارم و در دوره‌ای  با او در تئاتری همکاری موسیقیایی داشتم. علاقه‌ی زیادی به موسیقی آرمان موسی پور دارم و شکل کارهای این هنرمند را دوست دارم.»

وی گفت: «برخی از ترانه‌هایم را از برخی صحنه‌های فیلم‌های عاشقانه ایده می گیرم.»

علیزاده در خصوص پرسشی مبنی بر اینکه کدام  اثرتان در دست انتشار است، گفت: «در ابتدای اسفند ماه یک تک ترک با عنوان چند سالته ، منتشر خواهد شد.»

بیوگرافی «محمد علیزاده»

محمّد علیزاده خواننده موسیقی پاپ، آهنگساز، ترانه‌سرا ایرانی است که در “۲۳ دی سال ۱۳۶۰” در کرج از پدر و مادری میانه‌‌ای به دنیا آمد.  وی در حال حاضر در تهران زندگی می‌کند و برای نخستین‌بار در ۲۴ سالگی خواننده شد. تحصیلاتش ربطی به موسیقی ندارد، او مهندس کشاورزی است؛ اما علاقهٔ شدیدی به موسیقی دارد. آن طور که خودش نقل می‌کند در سن ۱۹ سالگی برای نخستین‌بار عاشق شده‌است و به آن افتخار می‌کند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، بلیت فروشی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر چند روزی است که آغاز شده و تا کنون بلیت دو اجرای ماکان بند و علی یاسینی به پایان رسیده است.

بلیت فروشیِ سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر از روز سیزدهم بهمن آغاز شد. هر ساله یکی از مهم‌ترین مباحث درباره جشنواره موسیقی فجر انتخاب سایتِ بلیت فروشی بود. امسال این ماجرا باز هم ادامه داشت و البته این بار با متقاضیان بیشتری…

هرساله بین سایت ایران کنسرت و تیوال رقابتی ایجاد میشد تا بلیت فروشی جشنواره موسیقی فجر را مال خود کنند. اما گویا تعطیلی کنسرت‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا، موجب شد تا تهیه کنندگان و برگزار کنندگان کنسرت به این فکر بیافتند. که سایت‌های جدیدی برای بلیت فروشی کنسرت‌ها تاسیس کنند.

از حدود دو ماه پیش که برگزاری کنسرت‌های موسیقی از سرگرفته شد، دو سایت هنرتیکت و ملوتیک روی کار آمدند.

در این میان هنرتیکت توانست بلیت فروشی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر را مال خود کند.

اکنون چند روز است بلیت فروشی  اجراهای سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر آغاز شده و تا کنون تنها دو گروه ماکان بند و علی یاسینی توانسته‌اند تمام بلیت‌هایشان را بفروشند.

باید دید در ادامه و در یک هفته‌ی باقی مانده تا آغاز جشنواره موسیقی فجر، کدام گروه‌ها مخاطبان بیشتری را به جشنواره خواهند کشاند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، آلبوم «راز آواز» با صدای «علیرضا قربانی» و آهنگسازی «حسام ناصری» منتشر شد.

این آلبوم همزمان با پانزدهم بهمن، سالروز تولد علیرضا قربانی و در قالب سه آهنگ به صورت رایگان در اختیار دوستداران این خواننده قرار گرفت.

«راز  آواز» در حقیقت پروژه جدید علیرضا قربانی و حسام ناصری است که اکنون بخشی از آن در قالب یک EP آلبوم منتشر می‌شود. پروژه‌ای که تولید آن از مدتی قبل آغاز شده است. در راستای روند تجربه‌گرایی ناصری و قربانی اکنون قسمت‌هایی از آن به مرحله انتشار رسیده است. هنوز جزئیات دقیقی از این پروژه منتشر نشده است. اما به نظر می‌رسد که «راز آواز» یکی از پروژه‌های مهم علیرضا قربانی و حسام ناصری در سال آینده همراه با پروژه‌های دیگر آن‌ها باشد.

حسام ناصری در تشریح جزئیات پروژه «راز آواز» همزمان با انتشار اولین قطعات آن اعلام کرد:

«این پروژه تقریباً از یک سال و نیم پیش آغاز شد. ایده اصلی هم تلفیق آواز اصیل ایرانی در دستگاه‌های مختلف با همراهی موسیقی کاملاً غربی و بدون حضور سازهای ایرانی و با شکل و شمایل نو بود. نیم نگاهی هم به موسیقی کلاسیک و امبینت داشتیم. دلیل اینکه این آلبوم، شامل سه آهنگ است این بود که یک پروژه سنگین داشتیم و در بخش‌های مختلف آن وسواس زیادی به خرج دادیم. از سوی دیگر این آلبوم یک ایده تجربه‌گرایانه بود و قرار است که در آینده کارهایی از این دست هم داشته باشیم. «راز آواز» فقط همین آلبوم نیست و در حقیقت یک پروژه است. بخش آواز ایرانی هم بر اساس آواز ردیفی و دستگاهی و براساس آواز موسیقی سنتی ایرانی است و بخش همراهی‌کننده هیچ ارتباطی با موسیقی ایرانی ندارد. فقط سعی شده است که همخوانی و تناسب بین آن‌ها برقرار شود. تا به نتیجه جدیدی برسد.»

حسام ناصری در پایان گفت: «با این روش می‌توان آواز ردیفی دستگاهی ایرانی را با چنین تنظیمی با هر نوع ارکستر غربی چه کلاسیک و چه ارکستر مجلسی اجرا کرد. این نکته بسیار مهم است و چشم‌انداز ما این است که بتوانیم آواز ایرانی با ارکسترهای بزرگ قابلیت اجرا پیدا کند.»

«با من بخوان»

پروژه قبلی علیرضا قربانی و حسام ناصری، «با من بخوان» نام داشت که در اسفند ۹۷ با انتشار آهنگ «نیست شو» از آن رونمایی شد و در سال ۹۸ کنسرت‌هایش برگزار شد. اجراهایی که با استقبال چشمگیر مخاطبان همراه شد و آلبوم با من بخوان هم در سال ۹۹ در اختیار مخاطبان موسیقی قرار گرفت.

عوامل EP حاضر در آلبوم «راز آواز» هم به شرح زیر است:

خواننده: علیرضا قربانی، آهنگساز: حسام ناصری، ارکستراتور: ارشیا صمصامی نیا، ناظر ضبط: سامان صمیمی، میکس و مستر: آرش پاکزاد. نوازندگان: ویلن: (پدرام فریوسفی، سامان صمیمی، نیلوفر محبی، امین عطایی، نگار فرجی)، ویولا: (پدرام فریوسفی، میثم مروستی، امین عطایی)، ویلنسل: (مهرداد عالمی، آتنا اشتیاقی)، گیتار الکتریک: (عظیم روحانی)، پیانو و اصوات الکترونیک: (حسام ناصری)، ضبط: (استودیو شهر صدای پارسیان، آرش پاکزاد، رضا اسدپور)، استودیو صبا (کاوه عابدین).

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «ردیا صدرنوری» از “آهنگسازان و نوازندگان پیانوی کشورمان” در تازه‌ترین فعالیت موسیقایی‌اش کنسرت تک نوازی پیانوی ایرانی خود را با نام «مثنوی» در تالار «خانه انجمن‌ها – Maison des associations»  شهر رِن کشور فرانسه برگزار شد.

در این کنسرت بردیا صدرنوری با پیانویی که کوک ایرانی شده بود به مرکب نوازی در دستگاه‌ها و مقام‌های ماهور، دشتی، سه‌گاه، همایون، چهارگاه، نوا و اصفهان پرداخت. بعد از استقبالی که تماشاگران از این شیوه نوازندگی به عمل آوردند. او بار دیگر به اجرای نغماتی در مایه اصفهان پرداخت. در حین اجرای برنامه نیز تصاویری برای قطعات مختلف کنسرت با هنرمندی پرهام عرب طراحی شده بود. که در زمان اجرای برنامه به تناوب قطعات تغییر می کرد.

برگزار کننده این کنسرت در توضیح تازه ترین اجرای زنده بردیا صدرنوری نوشته بود:

«شنیدن نوای شرقی و موسیقی اصیل ایرانی از ساز جهانی پیانو، تجربه ای جذاب برای شنوندگان غیر ایرانی موسیقی است. که از سوی انجمن گیلارت فرانسه در کنسرت پیانو بردیا صدرنوری تقدیم حضار می‌شود.

در اکثر اوقات، موسیقی ایرانی با سازهای ایرانی و بومی اجرا و شنیده شده است. اجرای موسیقی کلاسیک و سنتی و نیز فولکلور ایرانی و ارایه ظرایف و حالات آن با سازی مانند پیانو که صدای آن به گوش شنونده غیرایرانی آشناتر است. از طرفی غنای موسیقی ایرانی و توانایی نوازنده آن را می‌رساند.  از طرفی قابلیت پیانو به عنوان یک ساز جهانی و مادر سازها را بیش از پیش به نمایش می گذارد.

«مثنوی» کنسرت بداهه‌نوازی پیانو بردیا صدرنوری پیانیست ایرانی و نام آشنای موسیقی ایرانی است. که سبک منحصر به فرد خود را در نوازندگی ملودی های ایرانی با پیانو دارد.

بداهه‌نوازی و خلق در لحظه ملودی‌های ناب ایرانی در کنار بازاجرای آزادانه ملودی ها در دو ژانر موسیقی کلاسیک و موسیقی فولکلوریک ایرانی، مدگردی (مرکب نوازی) در چارچوب سیستم های ۱۲ گانه موسیقی ایرانی و با کوک ناتامپره، تکنیک نوازندگی خاص او، از ویژگی های کنسرت‌ها و آلبوم‌های موسیقی بردیا صدرنوری است.

صدرنوری با نوای پیانویش آرامش را به علاقه مندان موسیقی هدیه می‌دهد. آرامش موسیقی‌اش را حاصل نگاهش به زندگی می‌داند. زندگی که به اعتقاد او با تمام فراز و فرودها، تلخ و شیرین‌ها، آمد و شدها و بود و نبودهایش، جریان دارد.»

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، به نقل از ستاد خبری سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر، جدول برنامه‌های این رویداد با ۶۹ اجرای صحنه‌ای در بخش‌های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین‌الملل، ارکسترال، پاپ، تلفیقی و بانوان منتشر شد.

تالار وحدت، تالار رودکی، سالن دهلوی، فرهنگسرای نیاوران، فرهنگسرای ارسباران و سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی میزبان اجراهای جشنواره هستند.

با توجه به شیوه‌ برگزاری و نحوه حضور مخاطبان در سالن‌ها، تاریخ  و سایت بلیت‌فروشی و ظرفیت قابل استفاده اجراهای جشنواره متعاقبا اعلام خواهد شد.

زمان و محل برگزاری

چهارشنبه ۲۰ بهمن/ سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: علی زندوکیلی/ میثم ابراهیمی

پنجشنبه ۲۱ بهمن/ سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: ماکان/ ماکان

جمعه ۲۲ بهمن/ تالار وحدت: ارکستر صداوسیما/ ارکستر سمفونیک تهران، تالار رودکی: مانا / نکیسا، فرهنگسرای ارسباران: قوالی نجم‌الدین/ (حیدر کاکی/ یوسف باجلاوند/ سار)، سالن دهلوی: شب یوسف فروتن، فرهنگسرای نیاوران: ستاره قطبی/ نهال، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: علی یاسینی/ علی یاسینی

شنبه ۲۳ بهمن/ تالار وحدت: ارکستر پارسوآ/ حجت اشرف‌زاده، تالار رودکی: هنرستان موسیقی دختران (نماد/ تریو گیتار)، فرهنگسرای ارسباران: نوای سیمره/ دالاهو، سالن دهلوی: شب حسن کسایی، فرهنگسرای نیاوران:نوشه/ پویا کلاهی، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: علیرضا طلیسچی/ فرزاد فرخ

یکشنبه ۲۴ بهمن/ تالار وحدت: ارکستر نغمه باران/ ارکستر راز و نیاز، تالار رودکی: رسیتال کلارینت و پیانو/ (رسیتال پیانو/ ویوا)، فرهنگسرای ارسباران: (مقام ترکمنی/ پامچال)/ (بربط هرمزگان/ محمود صادقی ورگ/ سعدالله نصیری)، سالن دهلوی: شب فرامرز پایور، فرهنگسرای نیاوران:دونوازی عود و کوبه‌ای/ رسیتال پیانو، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: ناصر زینعلی/ ناصر زینعلی

دوشنبه ۲۵ بهمن/ تالار وحدت: ایتالیای کوچک/ ارکستر ملی ایران. تالار رودکی: ارکستر چکاوک/ منظومه یادها، فرهنگسرای ارسباران:(حریر/ رندان مست)/ (ندای تفتان/ سلمان سلیمانی و یعقوب تنها)، سالن دهلوی: شب علی‌اصغر بهاری،فرهنگسرای نیاوران: پایکوب/ دئوت لیرا، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: بهنام بانی/ بهنام بانی

سه‌شنبه ۲۶ بهمن/ تالار رودکی: همیشه لحظه باران/ آواز سپهر، فرهنگسرای ارسباران: نغمه گردان/ (هادی منتظری/ همنوازان صدرا). سالن دهلوی: شب غلام‌حسین بیگجه‌خانی، فرهنگسرای نیاوران: وحید اسدالهی/ اَوستا آبی، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: برادران آرش و مسیح عدل‌پرور/ برادران آرش و مسیح عدل‌پرور

جمعه ۲۹ بهمن/ تالار وحدت: اختتامیه، سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی: رضا بهرام/ رضا بهرام

سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۲ تا ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار می‌شود. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز