شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

سایت خبری موسیقی شنو

شنو

اطلاع از هر خبر موسیقی با سایت خبری موسیقی شنو

۳۰ مطلب در دی ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو،« محمد الهیاری » “سرپرست دفتر موسیقی ارشاد” در پیامی به جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان که در میان جشنواره‌های هنری کشور جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده، گنجینه گران‌سنگی است که نوید ارتقا سطح هنری هنرمندان جوان را می‌دهد.

سرپرست دفتر موسیقی ارشاد در پیام خود آورده است:

«برگزاری جشنواره ملی موسیقی جوان فرصتی است تا هنرمندان جوان با ارائه توانمندی خود روی صحنه بیایند. استعدادهای خود را در معرض قضاوت اساتید و پیشکسوتان قرار دهند و به عنوان یک هنرجوی جوان برای رسیدن به قله موفقیت تلاش نمایند. این جشنواره که در میان جشنواره‌های هنری کشور جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده، گنجینه گران‌سنگی است که نوید ارتقا سطح هنری هنرمندان جوان را می‌دهد. جوانانی که سرانگشتان با ذوقشان زیر سایه دانش استادان مجرب موسیقی، ترسیم‌کننده چشم‌اندازی روشن از آینده موسیقایی کشور هستند.

وی در ادامه آورده است: موفقیت و محبوبیت این جشنواره به تنهایی نه مرهون شناسایی آواها و نواهای تازه است. نه مشقِ موسیقی کردن استعدادهای جوان و نه احیای نغمه‌های بومی؛ این جشنواره آمیزه‌ای از همه این‌ها و چیزی بیشتر از اینها است. گردهمایی جوانان از فرهنگ‌ها و جغرافیاهای مختلف و بهره‌گیری آن‌ها از ذخایر مادی و معنوی و ظرفیت‌های فرهنگی و هنری کشور می‌تواند بزرگترین آورده و میراث این جشنواره باشد.

در پایان لازم می‌دانم از همه جوانان شرکت‌کننده در پانزدهمین دوره جشنواره موسیقی که امروز آینده‌ساز و تصویرگر موسیقی ایران هستند و همچنین دست‌اندرکاران برگزاری این رخداد از دبیر محترم تا همکارانم در انجمن موسیقی و دفتر موسیقی که با شور و عشق، چراغ این دوره از جشنواره را روشن و پر فروغ نگاه داشتند قدردانی کنم. نیز قدردان مهر بی‌پایان اساتید و داوران جشنوراه هستم.»

گفتنی است پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی پنج شنبه ۳۰ دیماه با معرفی نفرات برگزیده به کار خود پایان می‌دهد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، فراخوان تولید سرود به سبک آکاپلا به همت سازمان بسیج هنرمندان استان زنجان منتشر شد.

محورهای این جشنواره در قالب آیین‌های موسیقایی، بازآفرینی سرودهای انقلابی، سبک خانواده‌های ایرانی، تکریم شهدای کادر درمان و مدافعان سلامت، سرودهای ملی و میهنی و نقش جوانان در تحقق اهداف گام دوم انقلاب خواهد بود.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا تاریخ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۳۰۲۱۵۶۱۷۰ ارسال کنند. آثار ارسالی باید تاکنون در هیچ جشنواره و یا مسابقه دیگری شرکت نکرده باشد.

آثار جمع‌آوری شده، در سطح استان مورد داوری قرار خواهند گرفت. تنها یک اثر منتخب از استان جهت شرکت در مسابقه به مرکز ارسال و به نفرات برگزیده اول تا سوم کشوری جوایزی اهدا خواهد شد.

در متن این فراخوان آمده است:

یکی از وجوه معنوی انقلاب اسلامی، اجرای شعارهای آهنگین این دوران توسط میلیون‌ها انسان شیفته آزادی با زیباترین الحان و نغمات بود که با رقم زدن جشنواره‌های سراسری سرود و موسیقی انقلابی به گوش مشتاقان و جهانیان می‌رسید.

حال، بسیج هنرمندان با رسالت دیرینه خود وارد این عرصه شده، ضمن تجدید عهد و پیمان با آرمان‌های انقلاب اسلامی و با بهره‌گیری از فرهنگ غنی و اصیل اقوام ایرانی، آمده تا در این عرصه اقدام و عملِ جلوه‌های بدیعی را در قالب سرود و کلام، رقم بزند.

در این راستا انجمن عالی موسیقی بسیج هنرمندان در نظر دارد مسابقه‌ای را در قالب اجرای «آکاپلا» با موضوعات زیر برگزار کند:

آئین‌های موسیقایی، بازآفرینی سرودهای انقلابی، سبک خانواده‌های ایرانی، تکریم شهدای کادر درمان و مدافعان سلامت، سرودهای ملی و میهنی، نقش جوانان در تحقق اهداف گام دوم انقلاب

– آثار باید تا تاریخ ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ به مرکز ارسال شود.

– آثار ارسال شده در این مسابقه نباید در هیچ جشنواره و یا مسابق‌های دیگری شرکت کرده باشند.

– انتخاب نهایی بعد از بررسی و انتخاب برگزیدگان تا تاریخ دهم اسفندماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد.

– برای اطلاع از جزئیات به نشانی اینترنتی بسیج هنرمندان http://www.basijhonarmandan.ir/ مراجعه کنید.

– هر استان تنها یکی از آثار منتخب و داوری شده‌ی خود را برای این مسابقه به مرکز ارسال کند.

– بعد از ارسال آثار، به منتخبین اول تا سوم جوایزی اهدا و به همه استان‌ها نیز لوح تقدیر ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، موسیقی ایرانی همانند آیینه‌ای است که در آن می‌توان فراز و فرودها و موقعیت‌ها و رخدادهای اجتماعی را مشاهده کرد، نمایی از احساسات مردمی که با هر قومیتی یک آوای خاص و منحصربه‌فرد را نشان می‌دهد.

باوجوداینکه کشور ما آثار تاریخی و مکان‌های تاریخی بی‌شماری دارد و هریک سندی برای فرهنگ و هنری یک ملت محسوب می‌شود، اما باید موسیقی را میراثی زنده و ارزشمند بدانیم که از گذشتگان برجای‌مانده است و در طول زمان دچار تغییراتی شده و البته با آسیب‌هایی نیز مواجه شده که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

اصفهان در موسیقی نیز صاحب حرف و مکتب است و اساتید بسیاری در آن زیسته و آواز سر داده‌اند. چند سالی می‌شود که اصفهان صاحب ارکستر ملی موسیقی به رهبری مرتضی شفیعی است، ارکستری که تلاش می‌کند تا موسیقی اصیل ایرانی را با بهترین کیفیت به روی صحنه ببرد. آنچه می‌خوانید گفت‌وگو با مرتضی شفیعی، رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان است.

ارکستر ملی موسیقی اصفهان پیش از پاندمی کرونا برنامه‌های متعددی را برگزار می‌کرد، در آن دوران برگزاری چه رهاوردی داشت؟ آیا در مکتب موسیقی اصفهان تأثیرگذار بود؟

در مورد مکتب موسیقی اصفهان تأثیرگذار نبودیم اما باید اشاره کنم که از بدو تأسیس ارکستر ملی موسیقی اصفهان، پیش از آن ارکستری با استانداردهای کشوری در اصفهان نداشتیم. تا اینکه با تلاش علاقه‌مندان و هنرمندان توانستیم در این زمینه به یک استاندارد برسیم.

این ارکستر حتی با ارکستر تهران رقابت می‌کرد. برای مثال سالار عقیلی در بسیاری از برنامه‌ها، ارکستر اصفهان و یا تهران را برای اجرا انتخاب می‌کرد؛ ما در تهران نیز اجرا داشتیم درصورتی‌که اگر قرار بود از ارکستری استفاده شود. تهران نیز داشت بنابراین حتماً کیفیت ارکستر اصفهان در سطحی بود که جایگزین ارکستر تهران می‌شدیم.

ارکستر ملی موسیقی اصفهان چقدر موفق شد که نسل جوان را به موسیقی سنتی جذب کند؟ از بازخوردها اطلاعی دارید؟

ارکستر موسیقی اصفهان یک پرونده جدید در موسیقی شهر باز کرد و در آن مدت افراد مختلفی نیز علاقه‌مند شدند و حتی انگیزه پیدا کردند. نوازنده‌ها تمرین و تلاش می‌کردند به امید اینکه روزی در این ارکستر و یا گروهی ساز بزنند و به‌واسطه همکاری با خواننده‌های مشهور رقابت خوبی پیش آمد. از آنجایی‌که این ارکستر نوازنده‌ها با سازهای مختلف را پوشش می‌دهد هنرجوها و علاقه‌مندان این دغدغه را داشتند که روزی در این گروه ساز بزنند و جذابیت خوبی داشت.

در حال حاضر به‌صورت آفلاین اجرا دارید؟

بله به مناسبت دهه فجر برنامه‌ای را اجرا می‌کنیم که تکراری نیست، در این برنامه اجرای یک اثر بی‌کلام مربوط به جنگ، قیام و شهادت را خواهیم داشت. اجراهای دیگر نیز به موسیقی فاخر قدیم به‌خصوص مکتب اصفهان و آثار استاد تاج است که بازسازی شده است و توسط استاد طباطبایی یکی از بهترین شاگردهای استاد تاج اجرا می‌شود. البته هنگامی‌که از برنامه‌های دهه فجر صحبت می‌شود همه به یاد سرودهای انقلابی می‌افتند ولی این کار متفاوت است.

به نظر شما گروه‌های موسیقی اصفهان چقدر ماندگاری دارند؟

در بین گروه‌های موسیقی ماندگاری ندیده‌ام، البته دلایل مختلفی دارد. در این سال‌ها گروه‌های خوب و باکیفیت تشکیل شد اما منحل شده‌اند که شاید یکی از دلایل آن حمایت نشدن از سوی نهادها و مسئولان مربوطه است.

آینده موسیقی ایران را چطور ارزیابی می‌کنید؟

یک شکوفایی در انتظار آینده موسیقی ایران است چراکه طیف بزرگی از جامعه به‌خصوص نسل جوان دهه ۷۰ یا موسیقی کار کرده‌اند یا با موسیقی آشنا هستند و فکر می‌کنم در آینده نه‌چندان دور شکوفایی فرهنگی در موسیقی داریم و در آینده می‌توانیم روی آن‌ها حساب کنیم. پیش از این ساز در بسیاری از خانواده‌ها مشکل داشت و نگاه خوبی به آن نداشتند اما الان این‌گونه نیست. بخشی از این تغییر نگاه را مدیون آموزشگاه‌های آزاد هستیم که بستری را فراهم کرده‌اند تا علاقه‌مندان به یادگیری موسیقی بپردازند.

پس ما در حال سپری کردن مرحله گذار هستیم.

بله در حال گذار هستیم تا اتفاقی بیفتد. به نظر من آینده موسیقی ما خوب است، اما اینکه چه زمانی و به چه شکل این اتفاق بیفتد به شرایط بستگی دارد. این قضیه مانند سوادآموزی است، یک‌زمانی ۳۰ درصد جامعه باسواد بودند و الان اوضاع خیلی بهتر شده است در موسیقی نیز همین اتفاق در حال روی دادن است.

به گفته کارشناسان، نقش موسیقی سنتی ایرانی در جامعه کمرنگ شده است، شما دلیل این موضوع را در چه می‌دانید؟

هنوز بسترسازی نشده است و خلأ بسیار بزرگی در این زمینه داریم. ما موسیقی پاپ داریم اما معلوم نیست متعلق به کجاست. این نوع موسیقی همه‌گیر شده و همه گوش می‌دهند و بلیط کنسرت‌های آن به ۱۰ دقیقه نرسیده به فروش می‌رود. این در حالی است که در کشور همسایه وقتی همان موسیقی پاپ را گوش کنید ناخودآگاه می‌گوئید ترکی! چرا؟ چون از پتانسیل‌های سنتی موسیقی خودشان استفاده کرده‌اند و رخت و لباس امروزی به آن پوشانده‌اند.

در حال حاضر ما نمی‌توانیم مرغ سحر را با ساز تار برای جوان ۱۸ ساله بزنیم؛ باید به‌روزرسانی شود اما رگ و ریشه‌های خودش را نیز داشته باشد. الان من و شما اگر یک موسیقی گوش دهیم می‌توانیم تشخیص دهیم که ترکی یا عربی است چون روی آن‌ها کار شده است. اما ما شناسنامه موسیقیایی نداریم که بگوییم این موسیقی ایرانی است در حالی که کشورهای همسایه این شناسنامه دارند. اگر بررسی و اصول علمی انجام شود مشخص خواهد شد که همه زیرشاخه‌های موسیقی و ردیف‌های موسیقی ایرانی به نام کشورهای همسایه ثبت شده است.

پس آهنگسازها باید در این زمینه تغییراتی انجام دهند؟

هم آهنگسازها و هم صداوسیما. مدتی پیش در جلسه‌ای که با حضور مدیر واحد شعر و موسیقی مرکز صدا و سیمای اصفهان برگزار شد. این موضوع را مطرح کردم که اگر جوان‌ها موسیقی بی‌هویت گوش می‌دهند. آن‌ها مقصر نیستند بلکه مسئولین مقصر هستند و باید از سوی آن‌ها سیاست‌گذاری صحیحی انجام شود. همه در این اشتباه اتفاق افتاده که موجب شده است تا پوچی فرهنگی و موسیقیایی به وجود بیاید، مقصریم.

برای بهتر شدن موسیقی سنتی چه راهکاری دارید؟

موسیقی سنتی تعریف دارد و موسیقی ایرانی را یک موسیقی عمومی می‌بینم و از قدیم مردم آن را دوست دارند. الان خلأهایی وجود دارد. که باید برطرف شود، اگرچه برخی از هنرمندان مثل همایون شجریان، محمد معتمدی و علی زند وکیلی در حال برطرف کردن این خلأ هستند. موسیقی ایرانی را با رگ و ریشه ایرانی اما با رخت و لباس امروزی اجرا می‌کنند. اگر این رویه ادامه را دهند این خلاء پر می‌شود و به هویتی می‌رسیم که هم ایرانی و هم جوان‌پسند است.

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «محمد لارتی» “دبیر هنری نخستین جشنواره ملی موسیقی «نوای مهر»و عبدالجبار کاکایی و بهرام دهقانیار، داوران این دوره از جشنواره موسیقی نوای مهر در یک نشستی درخصوص جزئیات این رویداد هنری و تأثیری که می‌تواند بر جریان موسیقی کشور بگذارد صحبت کردند.

ایده شکل‌گیری جشنواره موسیقی «نوای مهر»

ابتدا محمد لارتی، درباره ایده شکل‌گیری جشنواره موسیقی «نوای مهر» گفت: ما سابقه ۱۷ ساله‌ای در تولید موسیقی داشتیم منت‌ها از یک جایی به بعد احساس کردیم این تولیدات نیاز به یک طراحی و ساماندهی خاصی دارند. از دو سال پیش که یک اداره‌ای در بنیاد شهید تحت عنوان اداره هنرهای نمایشی و موسیقایی شکل گرفت. برای آن دستورالعمل نوشته شد. تصمیم گرفتیم که بیاییم به یک سند چشم‌انداز برسیم که اداره موسیقی بنیاد شهید می‌خواهد در پنج سال آینده به کجا برسد؟

لارتی ادامه داد: سال گذشته وقتی بودجه اداره هنرهای نمایشی و موسیقیایی مشخص شد ما برگزاری جشنواره‌ای با عنوان «آواها و نواهای ایثار» را در استان بوشهر پیش‌بینی کردیم. ولی به شیوع ویروس کرونا در کشور خوردیم و آن جشنواره برگزار نشد. در ادامه آمدیم طرح جشنواره دیگری را در دستور کار قرار دادیم. از آن‌جایی که پیش شرط ایثارگری، مهربانی است. موضوعیت این جشنواره را مهر و مهربانی تعیین کردیم و این‌طور شد که به نام «آوای مهر» رسیدیم. ما وقتی فراخوان را منتشر کردیم حدود ۱۳۰۰-۱۴۰۰ اثر از ۶۵۰-۶۶۰ گروه با سبک‌ها و شیوه‌های مختلف آیینی به دست‌مان رسید و کار داوری‌ها را شروع کردیم.

این جشنواره به دور از تقلید کورکورانه است

در ادامه بهرام دهقانیار که یکی از داوران بخش نماهنگ این جشنواره است، درباره دلیل حضور خود در این جشنواره به‌عنوان داور گفت: وقتی صحبت از مهر، دوستی، عشق، انسانیت و تعهد اخلاقی پیش می‌آید. من همیشه حضور دارم. در بخش موسیقی این مسئله خلط مبحث شده و همواره یک عده با تأثیرگیری از تولیدات غلط که برای ایدئولوژی‌ها و نگاه‌های مردم کشورهای دیگری است.

سعی بر تلقید کورکورانه کرده‌اند و ما واقعاً نیاز داشتیم که این‌جا بتوانیم به دور از شعارزدگی‌های کلیشه‌ای، از هنرمندان دعوت کنیم. که در چنین مراسم‌هایی که قصدشان ارتقای فرهنگ موسیقی و در کنار آن فرهنگ محبت و انسانی است شرکت کنند. خوشحالم که سعادت داشتم در این تیم داوری باشم.

عبدالجبار کاکایی یکی دیگر از داوران نخستین جشنواره آوای مهر است که در بخش تک آهنگ این جشنواره به داوری می‌پردازد. کاکایی درخصوص حضورش در این جشنواره گفت: موضوع ایثار در ادبیات تعلیمی ما جزو مفاهیم بنیادی است. حالا این موضوع به موسیقی هم اضافه شده است. نهادهای دولتی معمولاً از فرهنگ و هنر حمایت نمی‌کنند، مگر این‌که موسیقی به سببی به کارشان بیاید. در این روزگار که ما دیگر شاهد خلق آثار ماندگار نیستیم، پا گذاشتن یک نهاد برای برگزاری چنین جشنواره‌ای که به تمام انواع موسیقی توجه دارد ارزشمند است. امیدوارم که در این دوره از جشنواره اتفاق‌های خوبی بیفتد.

در ادامه لارتی با اشاره به این‌که این جشنواره شامل بخش‌های تک آهنگ، نماهنگ و گروه‌های آواز جمعی می‌شود. درخصوص ساختار آن گفت: ما ابتدا پیش‌نویس فراخوان جشنواره را برای همه اساتید موسیقی که افتخار داشتیم در خدمت‌شان باشیم ارسال کردیم. از نظرات آن‌ها بهره بردیم و در نهایت به یک تقسیم‌بندی رسیدیم که هم نیازهای ما را برطرف کند و هم برای مخاطب و هنرمندان قابل درک باشد و آن‌ها بتوانند با ما ارتباط برقرار کنند. در واقع ما در شورای سیاست‌گذاری به چنین تقسیم‌بندی‌هایی رسیدیم.

کاکایی درباره این تقسیم‌بندی‌ها اظهار کرد: ما باید این واقعیت را بپذیریم که موسیقی در جوامع دو شاهراه دارد. یک شاهراه زیست اجتماعی است که موسیقی لازمه آن است. زیست اجتماعی انسان با نغمات سر و کار دارد. شاهراه بعدی زیبایی‌شناسی‌هایی است که در نغمات برای خلق موسیقی ایجاد می‌شود. ما نمی‌توانیم هیچ جنبه‌ای را از موسیقی حذف کنیم.

درخصوص بخش تک آهنگ در جشنواره «آوای مهر»

لارتی درخصوص بخش تک آهنگ در جشنواره «آوای مهر» گفت: ما یک جشنواره موضوعی هستیم و برای ارتباط گسترده و همدلی بیشتر آمدیم وحدت تک آهنگ را انتخاب کردیم تا همه حضور پیدا کنند. البته ممکن است این مسئله انتخاب‌ها را در داوری کمی سخت کند.

لارتی افزود: ما در این جشنواره همراهی بنیاد رودکی، انجمن موسیقی ایران، وزارت آموزش و پرورش، مرکز آفرینش‌های هنری سازمان بسیج، کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و شهرداری تهران را نیز در کنار خود خواهیم داشت. ما به این نتیجه رسیدیم که این جشنواره یک دبیرخانه دائمی داشته باشد. قصد داریم این دبیرخانه دائمی یک شرایطی را برای تولید ایجاد کند. در واقع به دنبال این هستیم که در شهرستان‌ها جریان‌سازی کنیم و یک سری رویدادهای کوچک‌تر در شهرستان‌ها برگزار کنیم. ما برای سال آینده می‌خواهیم یک جشنواره‌های استانی برگزار کنیم و از برآیند آن جشنواره‌ها یک جشنواره کلی برگزار کنیم.

دهقانیار در بخشی از این نشست بیان کرد: این جشنواره از نظر من اتفاق بسیار فرخنده‌ای است. چرا که یک قدم دیگر در جهت ارتقای فرهنگ مردم کشور است. مردمی که با اعتقادات خودشان وارد حوزه موسیقی می‌شوند. تعداد خاصی که با موسیقی به معنای خود کلام مشکل دارند این موضوع را درک کنند که دین هم با موسیقی‌هایی که پشت آن مفاهیم انسانی باشد مشکلی ندارد. این جشنواره می‌تواند تلاشی در جهت ارتقای سطح موسیقی‌ها باشد.

کاکایی که در طی دو، سه دهه گذشته در جشنواره‌های مختلفی به‌عنوان داور حضور پیدا کرده است. درخصوص افق‌های پیش‌روی این جشنواره گفت: برخی از نهادها وقتی به یک حوزه‌ای ورود پیدا می‌کنند چون همه از سوابق آن‌ها اطلاع دارند. به نوعی پیش‌داوری می‌شوند ولی خوشبختانه بنیاد شهید مشکل پیش‌داوری را ندارد. آن‌ها در انتخاب موضوعات نشان دادند که هیچ تنگ‌نظری ندارند. من فکر می‌کنم مخاطبان از برآیند اولین دوره از جشنواره «آوای مهر» استقبال خواهند کرد. .

بهرام دهقانیار در پایان گفت: من فکر می‌کنم ما با ترکیب کلام و موسیقی می‌توانیم یک نقطه‌های بسیار کوچکی برای شنونده‌ها در سطح کلی جامعه به وجود بیاوریم. که تمام معانی‌هایی که در شهادت به معنای کلی وجود دارد القا شود. حتی می‌توانیم آثاری را ارائه کنیم که خودش تبدیل به یک سبک جدید شود و مخاطب بتواند معنای والای شهادت را در آن آثار درک کند.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

 

به گزارش خبرگزاری شنو، آهنگسازی موسیقی فیلم «۲۸۸۸» به کارگردانی کیوان علی‌محمدی و علی‌اکبر حیدری به سامان احتشامی نوازنده و آهنگساز کشورمان واگذار شده و قرار است این فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر حضور یابد.

سامان احتشامی آهنگساز و نوازنده پیانو گفت: من از سال‌ها پیش در حوزه موسیقی فیلم فعالیت کردم و اولین موسیقی فیلمی که ساختم اوایل دهه ۸۰ بود که در فیلم «رستگاری در هشت و بیست دقیقه» با سیروس الوند همکاری کردم و با این فیلم وارد حوزه ساخت موسیقی فیلم شدم. بعد از آن با محمدعلی اینانلو در برنامه «گردش» در حوزه صداگذاری و موسیقی فیلم همکاری کردم. در تمام این سال‌ها در حوزه موسیقی فیلم با کارگردان های زیادی در فیلم های مختلف همکاری داشتم که می‌توان به فیلم «شکاف»، «خط ساغر»، انیمیشن «شازده کوچولو» و «این ترانه عاشقانه نیست» اشاره کرد.

این آهنگساز ادامه داد: من به عنوان یک موزیسین اگر بخواهم موسیقی فیلم بسازم، باید مانند یک مایع باشم و در هر ظرفی بتوانم خودم را بگنجانم. من در فیلم «۲۸۸۸» با این گروه همکاری کردم و موسیقی فیلم این کار را ساختم. قرار است این فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال نمایش داده شود. این فیلم ژانر عاشقانه و جنگی دارد و چون ژانری متفاوت است. دوست داشتم استعداد خودم را در این ژانر هم در حوزه ساخت موسیقی فیلم نشان دهم و بگویم که در این فضا هم توانایی ساخت موسیقی فیلم دارم . خوشبختانه کیوان علی‌محمدی به عنوان کارگردان، موسیقی این فیلم را دوست داشت.

برای این موسیقی ۳ سال فکر کردم

احتشامی عنوان کرد: این فیلم در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر حضور دارد. مردم باید درباره آن قضاوت کنند. موسیقی این فیلم عاشقانه است و از سازهایی استفاده کرده‌ام که صدای کریستالی داشته باشند. نکته جالب این است که این فیلم در ژانر جنگ است ولی یک صحنه جنگ در این فیلم دیده نمی شود. فیلم سیاه و سفید است که این تفاوت در هر فیلمی دیده نمی‌شود. یک ویژگی مهم دیگر این فیلم، بازی بسیار خوب بازیگران است. به نظر من کارگردان این فیلم فرهنگ و شعور بی نظیری دارد که این فرهنگ در فیلم هم دیده می شود. من از این همکاری لذت بردم.  مطمئن هستم مورد توجه مخاطبان نیز قرار می گیرد.

احتشامی گفت: برای موسیقی این فیلم ۳ سال تفکر شده است و اجرای آن یک هفته زمان برد.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با برگزاری پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پیامی را منتشر کرد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود به پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان آورده است:

«موسیقی همواره یکی از جلوه‌های هنری جوامع و ملل از آغاز تاکنون و به عنوان یک بلاغت موثر روحی، نماینده احساسات عالی و روح ملت‌ها بوده است. حفظ و پاسداری از این میراث بی بدیل که طی سالیان متمادی برگرفته از همزیستی و همراهی فرهنگ ها، باور‌ها و هویت اجتماعی مردم این سرزمین است، به پشتوانه پیشینه درخشان و فروزان خود، پایدار و پوینده پیش می‌رود.

شایستگی و کشف استعداد‌های فرزندان ما در هنر موسیقی به پشتوانه همراهی و کسب تجربه از محضر استادان و پیشکسوتان این عرصه نوید از پایندگی و بالندگیِ موسیقی در جای جای ایران‌زمین است.

پانزدهمین برگ از جشنواره ملی موسیقی جوان عرصه درخشش نوجوانان و جوانانی است که برای سربلندی و افتخار ایران اسلامی قدم برمی دارند تا سفیرانی شایسته برای معرفی هویت فرهنگ و هنر کشور عزیزمان باشند. بی شک این مهم با همراهی و مشارکت اساتید و هنرمندان برجسته و دلسوز در قالب هیأت داوران با رعایت اصول حرفه‌ای و اخلاقی در داوری‌ها معنا و اعتبار می‌یابد، آنان که همواره با حضورشان ضامن و حافظ این برگ زرین هستند و ما وامدار دلسوزی‌ها و تجارب ارزنده ایشان هستیم.

حضور گسترده نوجوانان و جوانان از تمام نقاط ایران زمین و تنوع حضور از مناطق و اقوام مختلف جای بسی خوشحالی دارد، زیرا که باعث ایجاد رنگین کمانی از اصالت، خلاقیت و توانایی در این جشنواره شده است تا با تداوم حضور خود نوید بخش آینده درخشان فرهنگ و هنر ایران عزیزمان باشند.

با آرزوی موفقیت روز افزون هنرمندان شرکت کننده در این جشنواره از استادان و داوران پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان و زحمات دبیر محترم جشنواره و برگزارکنندگان صمیمانه قدردانی می‌کنم.»

پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده استادان موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری بنیاد رودکی در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «شایا اسدی» مدیر آکادمی شایا اسدی و مدرس موسیقی گفت: کارگاه «تاریخ موسیقی» سیاوش دمیریان ۲۳ دی ماه سال جاری از سوی آکادمی شایا اسدی برگزار می شود. این در حالی است که این کارگاه قرار است به صورت پروژه‌ای ادامه دار باشد.

این موسیقیدان در ادامه بیان کرد: «از آن‌جایی که امروز در اجرای بسیاری از آثار موسیقی کلاسیک خلأ نداشتن دانش کافی از تاریخ موسیقی احساس می شود. تصمیم گرفتیم تا در آکادمی موسیقی شایا اسدی پروژه گسترده تاریخ موسیقی را اجرا کنیم. البته نه از قرون وسطی، زیرا بسیاری از کارگاه‌ها و دوره های تاریخ موسیقی از این عنوان شروع می شود.

ما تصمیم گرفتیم نگاهی گسترده‌تر و ریشه‌ای‌تر به این پروژه داشته باشیم. از قبل از تمدن‌ها و از پیشا تاریخ و پارینه سنگی شروع کنیم با این دیدگاه که تاثیرات این دوره های آغازین است. جایگاه امروزی تاریخ موسیقی را رقم زده است و این زنجیر هنر در پیشاتاریخ تا مدرن جدایی ناپذیر و غیر قابل خلاصه شدن است.»

این هنرمند در ادامه خاطرنشان کرد: «بعد از دوره پارینه سنگی دوره نوسنگی و بعد شروع تمدن‌ها است. بین النهرین، سومر، بابل، عاشور، مصر باستان، چین، هندوستان، یونان و بعد از این ها تازه قرون وسطی و بعد رنسانس، باروک، پیدایش اپرا، مکتب کلاسیک، مکتب رمانتیک، پیدایش مکتب روس، تاثیرات انقلاب کبیر فرانسه در موسیقی، مکتب امپرسیونیسم و  تحولات اجتماعی در این دوره، عظمت موسیقی روس در قرن بیستم و در آخر موسیقی مدرن مورد بررسی و تجزیه و تحلیل به شکل کامل قرار می‌گیرد و علاوه بر آن آثار تمام آهنگسازان با نگاهی کلی چه از نقطه نظر فرم و چه هارمونی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.»

انتهای پبام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «پیمان جبلی» رئیس سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی ایران «علیرضا قزوه» را به سمت «مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود» منصوب کرد.

متن کامل حکم به این شرح است:

«هنرمند گرانقدر جناب آقای علیرضا قزوه

نظر به سوابق روشن و فعالیت‌های موثر هنری در خدمت به انقلاب اسلامی‌به موجب این حکم به عنوان «مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود» منصوب می‌شوید.

میراث پرشکوه شعر فارسی، گنجینه بی‌نظیر معرفت و اخلاق و زیبایی و معنویتی است که ملت فرهیخته ما در کوران جنگ نرم و شیطینت‌های دشمنان دین و هویت و عدالت، به آن نیاز مضاعف دارند.

انتظار می‌رود با همت و ابتکار و هم افزایی؛ اولویت‌های زیر را مد نظر قرار دهید:

طراحی راهبردها و سازوکارها و برنامه‌های لازم برای احراز جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون رسانه ملی.

فعالسازی آرشیو موسیقی چهل‌ساله رسانه ملی و استفاده قدرشناسانه از این گنجینه ارجمند.

طراحی نظام رتبه‌بندی و ارزشیابی آثار مورد استفاده شبکه‌های گوناگون و ساماندهی پخش.

ارتقای کمی و کیفی تولید خصوصاً درعرصه‌های موسیقی حماسی و اجتماعی و آیینی.

هم افزایی جدی با مراکز و عناصر فعال موسیقی کشور در بخش‌های دولتی و خصوصی برای تأمین نیازهای نو به نو و گسترده مخاطبان.

توجه ویژه به ظرفیت تولید موسیقی در استان‌ها و نواحی و نیز تعامل فعال با ظرفیت‌های گسترده موسیقی ملل خصوصاً منطقه، جهان اسلام و جبهه جهانی مقاومت.

تحکیم رابطه اندیشه – هنر و استفاده هیئت‌های اندیش ورز برای حفاظت و ارتقای جایگاه و شأن موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال.

تقویت و حمایت از ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما به منظور ضبط و اجرای آثار فاخر ملی و انقلابی، همه بخش‌های سازمان موظف به همکاری و هماهنگی با آن دفتر در انجام مأموریت‌ها خواهند بود.

لازم است از خدمات و زحمات خالصانه جناب آقای دکتر نراقیان در طول تصدی این مدیریت صمیمانه تشکر کنم.

توفیقات روز افزون شما را در انجام این مأموریت مهم از خداوند متعال خواستارم. »

بیوگرافی «علیرضا قزوه »

علیرضا قَزوه متولد بهمن ۱۳۴۲ از نویسندگان و شاعران و پژوهشگران ایرانی است که در حوزه‌های مختلف هنر و ادبیات بیش از پنجاه اثر تالیفی از خود به جای گذاشته است. در حوزه رسانه و مدیریتی نیز در چند دهه گذشته سوابق قابل اعتنایی دارد. او در حوزه بین‌الملل نیز به مدت ۱۰ سال نماینده فرهنگی ایران در کشورهای تاجیکستان و هند بوده است. قزوه همچنین دبیر نخستین جشنواره بین المللی شعر فجر و برگزیده بسیاری از جشنواره‌های ادبی بین‌المللی در داخل و خارج کشور بوده است. او عضو هیئت تحریریه روزنامه جمهوری اسلامی و روزنامه اطلاعات و مجلات امید انقلاب، ادبستان، اهل قلم بوده است. همچنین سردبیری مجلات شعر و قند پارسی را در کارنامه خود دارد. مدیر آفرینش‌های ادبی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، رئیس شورای شعر وزارت ارشاد، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری از دیگر مسئولیت‌های علیرضا قزوه بوده است.

قزوه سال‌های متمادی نیز به عنوان نویسنده در رادیو سراسری در برنامه‌های «سرود روشنی»، «در انتهای شب»، و ویژه برنامه‌های رادیو سراسری حضور داشته است.

برگزیده جایزه قلم زرین و کتاب سال نیز در کارنامه او به چشم می‌خورد. تاکنون بیش از هشتاد رساله دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در ایران و دیگر کشورها درباره آثار ادبی این شاعر نوشته شده است.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، «ابراهیم مرادی» نوازنده دف و سرپرست گروه کوبه‌ای نوازان مستان  در گفتگو خود ضمن ارائه نقطه نظرات خود درباره کم‌توجهی برخی هنرمندان نسبت به در نظر نگرفتن جایگاه ارزشمند ساز دف طی سال‌های اخیر و تازه‌ترین فعالیت‌های خود در عرصه موسیقی گفت: بنده از جمله نوازندگانی هستم که طی سال‌های اخیر نهایت تلاشم را انجام داده‌ام تا بتوانم به سهم خود معرفی درستی از ساز دف به عموم مخاطبان داشته باشم. اما متاسفانه در برخی موارد شاهد این هستم که جایگاه و موقعیت این ساز ارزشمند به جای بدی کشیده شده است . جایگاه کنونی دف متاسفانه در شأن این ساز نیست.

دف ساز ارزشمندی است

ابراهیم مرادی افزود: به تازگی در جریان برگزاری برخی از مجالس عروسی مشاهده کرده‌ام که ساز دف در سبک‌ترین و بدترین شکل ممکن خود حکم ساقدوش عروس را پیدا کرده. برخی از نوازندگانش که اطلاعات چندانی هم از جایگاه این ساز عرفانی ندارند. دست به حرکاتی می‌زنند که اصلاً زیبنده جایگاهش نیست. شرایطی که واقعاً کار به جاهای باریک کشانده و فضای نادرستی را ایجاد کرده است. برخی از مخاطبان و شنوندگان تصور می‌کنند مقام و منزلت ساز ارزشمندی چون دف، فقط برای مجالس شادی و عروسی کاربرد دارد. در حالی که اگر کمی دقت بیشتری داشته باشیم می‌توانیم از ابزار و ادوات دیگری برای مجالس عروسی استفاده کنیم.

امیدوارم فضای فعلی دف تغییر کند

مرادی بیان کرد: من امیدوارم فضای فعلی، به واسطه حضور هنرمندان ارزنده‌ای در حوزه دف‌نوازی مشغول به فعالیت هستند تغییر کند. امیدوارم ما شاهد ارتقای جایگاه این ساز در موسیقی کشورمان شویم. چارچوبی هدف‌مند و دارای اعتبار که در این سال‌ها فقط و فقط به جهت تلاش و کوشش هنرمندان واقعی این عرصه توانسته به حیات خود ادامه دهد.

این نوازنده در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود در حوزه موسیقی گفت: مشغول تدارک و تولید دو نماهنگ با محوریت ساز دف هستم. که می‌تواند در ژانر موسیقی عرفانی مورد توجه قرار گیرد. محتوایی که به اعتقاد خودم می‌تواند معرفی درستی از ساز دف برای علاقه‌مندان موسیقی داشته باشد. علاوه بر این‌ها در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری کنسرت‌هایی در تهران و شهرهای دیگر هستم. بسیار امیدوارم شرایط برگزاری آن با آغاز سال آینده فراهم شود.

بیوگرافی «ابراهیم مرادی»

ابراهیم مرادی از جمله هنرمندانی است که نوازندگی دف را نزد پدر و برادرانش در سنندج آغاز کرد. وی تا کنون در جشنواره‌های مختلف هنری از جمله «ذکر و ذاکرین»، «موسیقی فجر»، «موسیقی جوان»، «دف نوای رحمت» به عنوان شرکت کننده حضور داشته است.

این هنرمند همچنین تنظیم کننده قطعات دف در گروه «اخوان» به سرپرستی منصور مرادی و گروه «نوای رحمت» به سرپرستی استاد مسعود مرادی نیز بوده است. او در سال ۱۳۹۶ گروه کوبه‌ای نوازان «مستان» را در تهران تشکیل داده و در چارچوب حضور در این گروه تاکنون به صورت حرفه‌ای به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد. مرادی در سال ۱۳۹۷ نیز «کتاب دف در مکتب خانقاه» را نوشته و در اختیار علاقمندان به این ساز قرار داده است.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری شنو، ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر، سیزدهمین جلسه هیئت انتخاب آثار و گروه های سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمدرضا ابراهیمی، محمدرضا تفضّلی، بهرام دهقانیار، احسان ذبیحی‌فر، امیرعباس ستایشگر، علی صمدپور، محمدعلی مرآتی، اعضای شورا به همراه حسن ریاحی، دبیر جشنواره روز جمعه ۱۷ دی‌ماه برگزار شد.

دفتر موسیقی پشتیبان داوران جشنواره است.

در ابتدای این جلسه، محمد اله‌یاری گفت: براساس آیین‌نامه جشنواره موسیقی فجر، دبیر جشنواره و هیئت انتخاب آثار و گروه‌های جشنواره از مهم‌ترین ارکان جشنواره هستند. خوشبختانه جمع هیئت انتخاب این دوره از جشنواره موسیقی فجر دارای سوابق ارزشمند و بسیار خوبی هستند. تاکنون در جلسات متعدد و منظم فرایند داوری را پیش برده‌اند.

وی با اشاره به جایگاه دفتر موسیقی افزود: به گواه اعضای محترم این هیئت دفتر موسیقی تاکنون، هیچ دخالتی در انتخاب‌ گروه‌ها در بخش غیررقابتی و یا آلبوم‌ها در بخش رقابتی برای حضور در جشنواره نداشته و نخواهد داشت و تنها پشتیبانی از جلسات داوری را برعهده دارد.

سرپرست دفتر موسیقی ضمن اشاره به اتمام انتخاب آثار و گروه های حاضر در این دوره از جشنواره و داوری آلبوم‌ها در جایزه باربد با اشاره به شرح وظیفه اعضای هیئت انتخاب آثار و گروه‌ها ، ادامه داد: از سال گذشته که جایزه باربد و بخش رقابتی احیا شد، شرح وظیفه جدیدی به این هیئت اضافه شد و آن داوری آلبوم‌های وارده است.

در سی‌وهفتمین جشنواره فجر با تدبیر کرونا را پشت سر می‌گذاریم

حسن ریاحی، دبیر سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر نیز در این جلسه اظهار کرد: باتوجه به شرایط سخت امسال و فراگیری کرونا، امور اجرایی جشنواره بسیار خوب و منظم در حال انجام بوده و با همراهی و نظرخواهی از اساتید تلاش داریم جشنواره به بهترین شکل برگزار شود.

در ادامه این جلسه، اعضای هیئت انتخاب ضمن گزارشی از کیفیت آثار رسیده به این دوره از جشنواره، پیشنهادات خود را نیز برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره در دوره‌های آتی ارائه دادند.

امیرعباس ستایشگر، یکی از اعضای هیئت انتخاب آثار با اشاره به اضافه شدن یک بخش ویژه آهنگسازی به این دوره از جشنواره موسیقی فجر، درباره جزئیات آثار ارسال شده بیان کرد: پس از فراخوانی که در مهرماه منتشر کردیم، ۱۴۸ گروه برای حضور در بخش غیررقابتی جشنواره و ۱۱۴ آلبوم نیز برای بخش رقابتی جشنواره ثبت‌نام کردند. برخی از گروه‌ها را هیئت انتخاب به جشنواره دعوت کرده و برخی هم از طریق فراخوان درخواست حضور داده‌اند.

جشنواره فجر باعث افزایش اعتماد به نفس جوانان است.

در بخش پایانی این جلسه، محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی و تشکر از زحمات دبیر و اعضای هیئت انتخاب آثار و گروه‌های سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر گفت: حضور در چنین جشنواره‌هایی اهمیت زیادی داشته و باعث ایجاد اعتماد به‌نفس در جوانان می‌شود. جلوگیری از مستحیل شدن ملودی‌ها دغدغه‌ امروز ما است زیرا که با موسیقی‌هایی مواجه می‌شویم که نه از اصالت بومی برخوردار هستند و نه کاملاً به موسیقی کلاسیک وصل شده‌اند. این نوع از موسیقی فقط می‌تواند نیازهای آنی را رفع کند و نمی‌تواند برای طولانی‌مدت در طوفان‌ها ماندگار باشد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان لزوم بررسی گزارش‌های مقایسه‌ای و آسیب‌شناسی در جشنواره موسیقی فجر درجهت ارتقای کمی و کیفی این جشنواره عنوان کرد: بحث موسیقی، یکی از دغدغه‌های اصلی نظام است و ما باید این روند را به سمت عمق‌بخشی حرکت بدهیم. این امر یک کار جدی می‌طلبد که برای برطرف کردن مشکلات آن باید همه دست به دست هم بدهیم.

زمان برگزاری جشنواره

سی‌وهفتمین جشنواره موسیقی فجر هم‌زمان و در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار می‌شود و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

انتهای پیام/

  • شنو نیوز